Home

Lopovi prokrčili šumu kod Slunja, okraden češki turist

Šteta od šumske krađe 29.000, a Čeh oštećen za 20.000 kuna

11.7.2018.

Deset kaznenih djela dogodilo se na području Policijske uprave karlovačke u protekla 24 sata. U slunjskoj policiji krađu je prijavio 63-godišnjak, kojem je nepoznati počinitelj 8. Srpnja u poslijepodnevnim satima iz otključane kuće ukrao novčanik s novcem. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

Također u Policijskoj postaji Slunj krađu je prijavila 61-godišnjakinja. Iz njezine šume na području Gornjeg Primišlja , od ožujka do lipnja ove godine, ukradeno je 60 stabala bukve i stablo javora. Materijalna šteta veća je od 29.000 kuna.

Češkom turistu vjerojatno je prisjeo odmor u Hrvatskoj. Naime, 40-godišnjem Čehu u ranim jutarnjim satima iz automobila na odmorištu auto ceste A-1 u Vukovoj Gorici nepoznati počinitelj je ukrao torbicu u kojoj se nalazio novčanik s novcem, osobnim dokumentima i bankovnim karticama. Materijalna šteta veća je od 20.000 kuna.

Policija je tijekom protekla 24 sata zabilježila  i dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira i tri prometne nesreće od koji je jedna s lakše ozlijeđenom osobom,  jedna s materijalnom štetom i jedna s teško ozlijeđenom osobom, koja se dogodila u Ogulinu nešto prije 17 sati.

U stražnji dio teretnog vozila ogulinskih registarskih oznaka kojim je upravljao 35-godišnjak, udario je 46-godišnji biciklist, koji je pao na kolnik i teško se ozlijedio. U cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja provodi se daljnje kriminalističko istraživanje.