Home

Poginuo 80-godišnji biciklist na D1, na A1 teško ozlijeđena 64-godišnja vozačica

Biciklist je prešao na lijevu stranu kolnika i udario u kombi

8.8.2018.

Tri  prometne nesreće od kojih je jedna s poginulom osobom, jedna s teško ozlijeđenom osobom i jedna s lako ozlijeđenim osobama zabilježene su jučer, kako su izvijestili iz policije.

U prometnoj nesreći  koja se jučer dogodila oko 18 sati u Tušiloviću na državnoj cesto D1 smrtno je stradao biciklist. Osamdesetogodišnji  biciklist je iz neutvrđenog razloga prešao na lijevu stranu kolnika i udario u kombi kojim je iz suprotnog smjera upravljao 37-godišnjak, napominju u policiji. Poginuo je na mjestu nesreće, a zbog očevida promet je bio u prekidu oko dva sata i odvijao se obilazno.  

Na autocesti A1 dogodila se prometna nesreća oko 12.30 u kojoj je teško ozlijeđena vozačica osobnog vozila. Naime, 64-godišnjakinja se osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka nije kretala sredinom prometne trake, već je u jednom trenutku skrenula lijevo izvan kolnika, vozilo se zanijelo i udarilo u rubni kamen i obrov te se prevrnulo na krov. Vozačica je teško ozlijeđena, a dva putnika u vozilu zadobili su lakše ozlijede. Zbog izazivanja prometne nesreće vozačici će biti izdan obavezni prekršajni nalog, a nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđeno izvješće.

Policija je u protekla 24 sata zabilježila i dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira te dva kaznena djela.

Provaljeno u nenastanjenu kuću na području Donjeg Pokupja. U kući koja je vlasništvo 54-godišnjaka, nikog nije bilo od početka lipnja, a provalnik je ukrao bušilice, kutne brusilice, produžne kablove, a s kuće i dvorišne zgrade bakrene oluke. Materijalna šteta veća je od 7000 kuna.

Na odmorištu autoceste A-1  Vukova Gorica, tijekom noći sa 6. na 7. kolovoza, nepoznati počinitelj provalio je u kamper njemačkih registarskih oznaka, vlasništvo 67-godišnjeg njemačkog državljanina te otuđio novac.