Home

Policija kontrolirala 391 vozilo i zabilježila 131 prekršaj

Tijekom vikenda dogodilo se 17 prometnih nesreća

5.2.2018.

Policija nastavlja s pojačanim aktivnostima u prometu i u veljači.  Slijedom toga, policija je na području Policijske uprave karlovačke, od 2. do 4. veljače pojačano nadzirala i sankcionirala prekršaje iz tzv. kategorije „četiri glavne ubojice u prometu“,  a to su vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa vozača, ali i putnika na prednjim i stražnjim sjedalima, kao i nepropisan prijevoz djece te nepropisnu uporabu mobitela. Osim četiri glavna prekršaja sankcionirali su i druge uočene prekršaje koji uzrokuju teške prometne nesreće.

Proteklog vikenda kontrolirano je 391 vozilo, a zabilježen je 131 prometni prekršaj. U 18 slučajeva radilo se o prekršajima prekoračenja dopuštenih brzina, dva u naseljenom mjestu i 16 izvan naseljenog mjesta. Sankcionirano je i  osam prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, devet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet prekršaja nepropisne uporabe mobitela te 91 ostali prekršaj.

Tijekom trajanja akcije zabilježeno je 17 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, a 10 osoba je lako ozlijeđeno. Najveća zabilježena koncentracija alkohola bila je 2,60 promila i to kod vozača na području Ozlja.