Home

Policijska uprava karlovačka nastavila s pojačanim nadzorom

Kontrolirano 878 vozila te je evidentirano 249 prometnih prekršaja

12.2.2018.

U nastavku pojačanih aktivnosti koje se provode u veljači s ciljem zaustavljanja negativnog trenda, odnosno preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, na području Policijske uprave karlovačke, policija je i u razdoblju od 9. do 11. veljače pojačano nadzirala vožnju pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa (vozača, ali i putnika na prednjim i stražnjim sjedalima, kao i nepropisan prijevoz djece), nepropisnu uporabu mobitela, ali i druge prekršaje koji uzrokuju teške prometne nesreće.

Tom prilikom kontrolirano je 878 vozila te je evidentirano 249 prometnih prekršaja. Od navedenog broja evidentirana su 74 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja vozila i to 33 u naseljenom mjestu i 41 izvan naseljenog mjesta, 27 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 40 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, četiri prekršaja nepropisne uporabe mobitela te 104 ostala prekršaja.

U tom razdoblju evidentirano je ukupno pet prometnih nesreća u kojima je jedna osoba lako ozlijeđena. Najveća zabilježena koncentracija alkohola bila je 2,64 promila i to kod vozača na području Ozlja koji je ujedno zbog počinjenih prekršaja doveden na Prekršajni sud, a ukupno četiri osobe su do prestanka djelovanja opojnog sredstva smještene u posebne prostorije policije.