Home

Prevaren 82-godišnjak, odnijeli mu ušteđevinu

U Donjem Lađevcu teško ozlijeđen 78-godišnji biciklist

17.5.2017.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je šest kaznenih djela, tri prekršaja narušavanja javnog reda i mira i četiri prometne nesreće od kojih je jedna s teško ozlijeđenom osobom i tri s materijalnom štetom.

Prometna nesreća s teško ozlijeđenom osobom dogodila se jučer u 14,40 sati na županijskoj cesti u Donjem Lađevcu. Teretnim automobilom karlovačkih registracijskih oznaka upravljao je 39-godišnjak te u zavoju obilazio bicikl kojim je upravljao 78-godišnjak. Iz za sada neutvrđenog razloga došlo je do kontakta zadnjeg dijela teretnog automobila i bicikla nakon čega je 78-godišnjak pao na kolnik i teško se ozlijedio. U cilju utvrđivanja svih okolnosti ove prometne nesreće provodi se kriminalističko istraživanje.

U Policijskoj postaji Karlovac 49-godišnjak je prijavio da mu je tijekom noći s 15. na 16. svibnja na parkiralištu u gradskoj četvrti Grabrik u Karlovcu nepoznati počinitelj iz otključanog osobnog automobila otuđio novac i mobitel. Materijalna šteta je više tisuća kuna.

Još jedna krađa zabilježena je u karlovačkom naselju Luščić, gdje je nepoznati počinitelj je iz pomoćnih prostorija otuđio električni alat, vlasništvo 57-godišnjaka u vrijednosti većoj od 5.000 kuna.

Prevaranti su našli još jednu žrtvu, a radi se o 82-godišnjem Karlovčaninu.  Njemu su u poslijepodnevnim satima u gradskoj četvrti Novi centar prišle dvije nepoznate muške osobe i rekle da će mu ušteđevinu zamijeniti za eure i dijamante. Nakon što je 82-godišnjak podigao novac u banci i predao nepoznatim osobama, u zamjenu je dobio kutijicu s nepoznatim predmetima te shvatio da je prevaren i događaj prijavio policiji.

Posla je bilo i za vatrogasce, jer se jučer oko 15,40 sati na državnoj cesti D-1 u mjestu Zagorje  zapalio kamion požeške registracije kojim je upravljao 29-godišnjak. Do požara je došlo uslijed trenja i zagrijavanja gume, koja je pukla i zapalila se. Izgorio je zadnji dio priključnog vozila i dio tereta, a materijalna šteta veća je od 99.000 kuna. Požar su ugasili vatrogasci, a promet se odvijao uz regulaciju policijskih službenika jednim prometnim trakom. O ovom događaju, nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđeno izvješće.