Home

Provedena akcija na alkohol

U prometnoj nesreći teško ozlijeđeni putnici

10.6.2018.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su četiri kaznena djela, tri prekršaja narušavanja javnog reda i mira u Ogulinu i tri prometne nesreće od kojih je jedna s teško ozlijeđenim osobama i dvije s materijalnom štetom. Voditelj smjene OKC-a Jadranko Makarić izdvojio je sljedeće.

Jutros u ranim jutarnjim satima u Karlovcu, Gradska četvrt Rakovac, provaljeno je u trgovinu mješovite robe. Otuđene su cigarete, a materijalna šteta je veća od tisuću kuna.

Jučer oko 13.00 sati, na autocesti kod Bosiljeva dogodila se prometna nesreća. 68-godišnjak je upravljao osobnim automobilom slovačkih registracijskih oznaka krećući se prema Ogulinu. Vozač se nije s vozilom kretao sredinom prometne trake već je skrenuo udesno u odvodni kanal, sletio van kolnika i prevrnuo se. Tom prilikom teže je ozlijeđeno dvoje putnika, 67-godišnjakinja i 69-godišnjak, državljani Slovačke, dok je treći putnik lakše ozlijeđen. Materijalna šteta je oko 50.000 kuna. Protiv vozača će nadležnom državnom odvjetništvu biti proslijeđena kaznena prijava              

Noću sa 9. na 10. lipnja, na području Policijske uprave karlovačke provedena je preventivno-represivna akcija „Nadzor vozača pod utjecajem alkohola ili droga“. U akciji je kontrolirano 239 vozača, a njih 17 isključeno je iz prometa zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 26-godišnjaka iz Slunja u iznosu od  2,14 g/kg.