Home

U Broćancu poginuo 64-godišnji vozač, dvije žene ozlijeđene

U Bosancima u prometnoj nesreći teško je ozlijeđen motociklist

9.8.2018.

Na području Policijske uprave karlovačke i jučer su se dogodile dvije teške prometne nesreće. U nesreći koja se dogodila u Broćancu u 10.20 sati na državnoj cesti D1 poginuo je 64-godišnji muškarac, a više je osoba ozlijeđeno.  

- Osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka upravljao je 64-godišnjak koji se nije kretao sredinom obilježene prometne trake već je iz neutvrđenog razloga skrenuo izvan kolnika, izgubio nadzor nad upravljačem i prešao na suprotnu prometnu traku. Tom prilikom iz suprotnog smjera naišao je osobni automobil bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 64-godišnji državljanin Kanade te udario u osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka. U prometnoj nesreći smrtno je stradao 64-godišnji vozač iz osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka, a iz drugog osobnog automobila 58-godišnja putnica, državljanka Kanade teško je ozlijeđena, dok je 27-godišnja putnica, državljanka Bosne i Hercegovine, lakše ozlijeđena, izvijestili su iz policije.

Prometna se nesreća dogodila i u Bosancima kod Bosiljeva oko 12.30 sati u kojoj je teško ozlijeđen 26-godišnji motociklist. On se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera i zaštitnom kacigom udario u bočno ogledalo osobnog automobila riječkih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljala 47-godišnjakinja. Tom prilikom vozač motocikla sletio je van kolnika i teško se ozlijedio te mu je izdan obavezni prekršajni nalog, kažu u policiji.

Uz ove dvije dogodile su se još dvije prometne nesreće, jedna s lako ozlijeđenim osobama i jedna s materijalnom štetom. Zabilježen je i jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira, te sedam kaznenih djela.

Nepoznati počinitelj u razdoblju od 4. do 7. kolovoza provalio je u vikend kuću na području Krnjaka, vlasništvo 59-godišnjaka. Provalnik je ukrao električnu bušilicu, razni ručni alat, DVD player, prehrambene artikle i drugo. Materijalna šteta veća je od 1.000 kuna.

Krađu bicikla prijavila je 34-godišnja Karlovčanka.  Bicikl joj je ukraden u poslijepodnevnim satima ispred zgrade u Zvijezdi. Nije bio zaključan, a šteta je veća od 3.000 kuna.

Na gradskoj tržnici u Ogulinu jučer u prijepodnevnim satima policijski službenici su u nedozvoljenoj trgovini kod 36-godišnjaka pronašli 5,3 kilograma sitno rezanog duhana. Duhan je oduzet, a protiv 36-godišnjaka, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljena trgovina, nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđena kaznena prijava.