Home

U Dugoj Resi privedena dvojica zbog sumnje da su okrali 38-godišnjaka

U Draganiću je opljačkan 76-godišnjak, u na A1 češki turist

11.8.2017.

Na području Policijske uprave karlovačke u protekla 24 sata evidentirana su četiri  kaznena djela, tri prekršaja narušavanja javnog reda i mira i četiri prometne nesreće od kojih su dvije s lako ozlijeđenim osobama i dvije s materijalnom štetom.

Nepoznati počinitelj je 9. kolovoza u poslijepodnevnim satima provalio u kuću i skladište u Dugoj Resi, vlasništvo 38-godišnjaka. Provalnik je ukrao bicikl, prijenosno računalo, fotoaparat, udarnu bušilicu i novac u vrijednosti većoj od 43.000 kuna. Policija je uhitila 29-godišnjaka i 30-godišnjaka zbog sumnje da su počinitelji ove teške krađe te će po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv obojice biti proslijeđena kaznena prijava, a pronađene stvari vraćene su vlasniku.

U Draganiću je opljačkan 76-godišnjak.  U njegovu kuću jučer u poslijepodnevnim satima došle su dvije nepoznate ženske osobe te ga pitale ima li plastičnu ambalažu. Iskoristile su nepažnju 76-godišnjaka te mu iz novčanika ukrale novac. Prilikom bijega uočio ih je 44-godišnjak, a one su novac odbacile i pobjegle. Novac je vraćen oštećenom, a u cilju utvrđivanja počinitelja provodi se kriminalističko istraživanje.

Bez novca i osobnih dokumenata ostao je i 55-godišnji češki turist. Okraden je jučer tijekom noći na odmorištu Modruš na autocesti A-1. Nepoznati počinitelj je iz nezaključanog kamper vozila čeških registracijskih oznaka otuđio novac i osobne dokumente 55-godišnjaka. Materijalna šteta je više tisuća kuna.