Home

U travnju 94 prometne s jednom smrtno stradalom osobom

Najčešći uzrok prometnih nesreća bila brzina neprimjerena uvjetima na kolniku

14.5.2018.

PU karlovačka je objavila izvješće o stanju sigurnosti u prometu za mjesec travanj.  U ukupno 94 prometne nesreće,  jedna osoba je smrtno stradala. Valja istaknuti i podatak da je devet osoba teško ozlijeđeno, a 34 su zadobile lake tjelesne ozljede.  Najviše nesreća zabilježeno je na D-1, njih 20, zatim na autocesti A-1, devet i na državnoj cesti D-6 gdje ih se dogodilo pet. Statistički podaci također govore da je 35 prometnih nesreća bilo s ozlijeđenim osobama, a 58 s materijalnom štetom.

-Najčešći uzroci prometnih nesreća u travnju bili su brzina neprimjerena uvjetima na kolniku i to u 18 nesreća, zatim nepropisno kretanje kolnikom u njih 14,  te nepropisna vožnja unazad u 13, kaže policijska službenica za odnose s javnošću Senka Staroveški.

-Najčešće vrste prometnih nesreća  bile su slijetanje vozila s ceste u 25 nesreća, zatim vožnja u slijedu u 13 i bočni sudar u 9 prometnih nesreća, dodala je.

-Kako bi smanjili broj prometnih nesreća, a time i stradavanja, pozivamo sve sudionike u prometu na dosljedno poštivanje prometnih propisa i pravila, poručila je Staroveški.