Home

Vesela noć - vozač "malo" popio pa napuhao 2,34 promila

Kontrolirano 228 vozača, a njih 24 isključeno je iz prometa

Foto: Tportal

15.4.2018.

Tri kaznena djela, jedan prekršaja narušavanja javnog reda i mira u Ogulinu i tri prometne nesreće s materijalnom štetom evidentirala je PU Karlovačka u protkela 24 sata.  

U razdoblju od listopada 2017. do 14. travnja ove godine, nepoznati počinitelj je u okolici Duge Rese provalio u vikend-kuću vlasništvo 79-godišnjakinje. Otuđen je televizor, glazbeni instrument i zvučnici, a materijalna šteta je veća od pet tisuća kuna. Uz krađu, prtokeli je period obilježilo i fizički sukob u ranim jutarnjim satima, u ugostiteljskom objektu u Karlovcu, Gradska četvrt Švarča. Teže je ozlijeđen 21-godišnjak. U tijeku je kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti događaja i otkrivanja počinitelja.

Provedena akcija na alkohol

Noću sa 14. na 15. travnja, na području Policijske uprave karlovačke provedena je preventivno-represivna akcija „Nadzor vozača pod utjecajem alkohola ili droga“. U akciji je kontrolirano 228 vozača, a njih 24 isključeno je iz prometa zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 52-godišnjaka iz Karlovca u iznosu od 2,34 g/kg.