Home

Burna rasprava o dnevnom redu na 14. sjednici Gradskog vijeća

Dario Janković: "Ne znate jel bi piškili ili bi kakili"

11.7.2018.

U Gradskoj vijećnici u tijeku je 14. sjednica karlovačkog Gradskog vijeća. Na sjednici nije bilo aktualnog sata, a na dnevnom redu je dvadeset točaka. Burna je bila rasprava o dnevnom redu. Vijećnik Davor Petračić inzistirao je na tome da se održi aktualni sat, a pridružilo mu se još nekoliko vijećnika oporbe. Buru je izazvalo i stavljanje na dnevni red, kao dvadesetu točku, odluku o dodjeli javnih priznanja, kojom se odlukom Gradskog vijeća Plaketa Grada Karlovca dodjeljuje Jelki Glumičić. Nekoliko vijećnika sudjelovalo je u raspravi.

-Ne mogu prihvatiti opravdanje da članovi Odbora za javna priznanja nisu znali za sporne izjave Jelke Glumičić. To svi u Karlovcu znamo, a moglo se provjeriti i na internetskim stranicama. HDZ je predložio Jeljku Glumičić za javno priznanje i sada joj oduzima nagradu. Ne znate jel bi piškili ili bi kakili, rekao je vijećnik SDP-a Dario Janković.

Vijećnik HDZ-a Željko Štajcer istaknuo je da napravljena pogreška, ali da je ljudski griješiti i za to se ispričati.

-Kod donošenja odluke da se dodijeli javno priznanje napravljena je pogreška, građani su reagirali i mi smo prigovor uzeli u obzir. Napravljena je greška, ljudski je griješiti. Vratili smo tu odluku na današnju sjednicu i pod točkom dvadeset o njoj ćemo raspravljati i donijeti odluku, kazao je Štajcer.

S 13 glasova za i 9 protiv usvojen je dnevni red, a aktualni sat nije održan. Na dnevnom redu bio je drugi rebalans proračuna Grada Karlovca i projekcije za 2019. i 2020. godinu. Proračun za ovu godinu povećan je za 0,9 posto i sada iznosi 305 milijuna kuna. Rebalans je izglasan s 15 glasova za.