Home

Dječje maškare na dva sata preuzele vlast u Karlovcu

Lovro Curman preuzeo ključ grada Karlovca

12.2.2018.

Dječje maškare preuzele ključeve grada Karlovca, čime je počela velika fašnička povorka ulicama Karlovca.

Gradonačelnik Damir Mandić simbolično je predao ključe Grada, čime je na dva sata vlast prepustio dječjem gradonačelniku Lovri Curmanu te poželio svima okupljenima na Trgu bana Jelačića da se barem na jedan dan dobro zabave i zaborave na brige i probleme.

Privremeni gradonačelnik Lovro Curman maskiran u kaluna, kaže da mu za promijeniti sve u našem grad ne bi bilo dovoljno dva sata na koliko je dobio ključ Grada, no ipak je izjavio da bi mu prioritet bilo uređenje fasada u Radićevoj ulici, ali danas je dan za veselje, pa neka tako i bude, zaključio je dječji gradonačelnik. Kao i svih prijašnjih godina, maškarani defile od oko tisuću djece iz svih karlovačkih dječjih vrtića, osnovnih škola, Domova i ustanova proći će i barem nakratko oživiti centar grada i razveseliti brojne građane koji su ih došli pogledati, od Trga bana Jelačića, Radićevom, Korzom, Domobranskom i Ulicom kralja Tomislava natrag do Trga bana Jelačića, gdje će se uz krafne i prigodnu glazbu nastaviti maškarano ludovanje.

Dječji fašnik organiziralo je Društvo Naša djeca Karlovac u suradnji s Upravnim odjelom za društvene djelatnosti Grada Karlovca, dječjim vrtićima i osnovnim školama Grada Karlovca.