Home

Festival znanosti bit će održan u Karlovcu od 16. do 18. travnja

Organizator Festivala znanosti je Udruga Znanstvenici amateri ZNAM

12.4.2018.

Festival znanosti je manifestacija, koja se kontinuirano održava u Hrvatskoj od 2003. godine. Ove godine festival se održava na području cijele Hrvatske od 16. do 21. travnja, a tema su "Otkrića". Festival znanosti po prvi put održava se ove godine u Karlovcu i to od 16. do 18. travnja, organizator je Udruga Znanstvenici amateri ZNAM, a pokrovitelji Grad Karlovac i Karlovačka županija. Manifestacija je danas predstavljena u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice "Ivan Goran Kovačić". Nešto više o Festivalu znanosti rekao je predsjednik Udruge Znanstvenici amateri ZNAM Vladimir Ribičić.

-Festival znanosti jedna je od najvećih manifestacija u Hrvatskoj, koja se bavi popularizacijom znanosti. Po prvi put se ova manifestacija održava u Karlovcu, a želimo prikazati važnost znanosti i znanstvenih otkrića. Festival će biti održan na sedam lokacija, a to su Aquatika, Gradska knjižnica "Ivan Goran Kovačić", Osnovna škola Banija, Gimnazija Karlovac, Glazbena škola Karlovac, Šumarska i drvodjeljska škola Karlovac i Veleučilište u Karlovcu, kazao je Ribičić.

Cilj i moto Festivala znanosti u Karlovcu je "Učinimo grad Karlovac gradom znanstvenih otkrića". Ispred Grada Karlovca na predstavljanju manifestacije govorila je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Draženka Sila Ljubenko.

-Grad Karlovac daje podršku Festivalu znanosti i jako se razveselili pozivu tih mladih ljudi udruženih u Udrugu Znanstvenici amateri, koji su glavni organizatori ovog događanja. Festival znanosti već se godinama organizira na nacionalnoj razini, a po prvi put ove godine održava se u našem gradu. Karlovac je Grad susreta i Grad prijatelj djece, a ovom manifestacijom želimo da naš grad postane i grad znanstvenih otkrića, istaknula je Draženka Sila Ljubenko. 

Na Festivalu znanosti u Karlovcu svoje programe predstavit će 23 organizacije sa sveukupno više od 100 predavača, kroz 52 različita sadržaja.