Home

Franjevački samostan Karlovac ugostio članove USKA-e

Članovi čitateljskog kluba Zola upoznati s bogatom poviješću crkve i samostana

13.11.2017.

Dvadesetak članova čitateljskog kluba Zola, Udruge slijepih USKA, danas je posjetilo Franjevački samostan u Karlovcu u Župi Presvetog Trojstva i njegovu Muzejsku zbirku.

Vodič im je bio gvardijan i župnik, župne crkve Presvetog Trojstva fra Krunoslav Albert, koji je o današnjem druženju s osobama oštećena vida ili bez vida, rekao, da je ideja o posjeti crkve i samostana došla iz USKA-e, s namjerom da se što bolje upoznaju s bogatom kulturom i poviješću ovog mjesta, koje su franjevci čuvali i sačuvali kroz niz proteklih stoljeća djelovanja u Karlovcu.

Predsjednik udruge slijepih USKA, Mirsad Bećirović izjavio je da članove očekuje još puno izleta i obilazaka znamenitosti diljem županije, kako bi što bolje upoznali svoj zavičaj i njegovu povijest, te njegove kulturne ustanove i institucije, a za ovoj današnji obilazak siguran je da će im se svidjeti. Nakon obilaska muzeja, u vjeronaučnoj dvorani članovi čitateljskog kluba slušali su predavanje o pronalasku jame Jazovka koje je održao Mladen Kuka, koji je jamu i pronašao te su pogledali njima prilagođen dokumentarni film "Jama Jazovka zločin bez kazne".