Home

Građanima postala dostupna mobilna aplikacija E-Čistoća

Ovo je zajedno s riječkom, prva mobilna aplikacija takve vrste u Hrvatskoj

18.5.2017.

Građanima grada Karlovca od sada je na mobilnim telefonima dostupna i Zelena mobilna aplikacija E-Čistoća. To je zajedno s riječkom aplikacijom E-Otpadnici, koja je aktivirana ovih dana, prva mobilna aplikacija takve vrste u Hrvatskoj.

Osim što je informativno-edukativnog karaktera, Zelena mobilna aplikacija građanima omogućuje i izravnu interakciju sa tvrtkom Čistoća Karlovac, pa će tako građani putem nje na svojim pametnim telefonima dobiti niz usluga, prvenstveno informacija.

Kako je izjavio direktor tvrtke Čistoća, Damitr Jakšić, građani će imati mogućnost uvida u lokacije za odlaganje otpada, mogućnost pretraživanja lokacija za odlaganje iskoristivog otpada, energetski kalkulator će pokazati ostvarene uštede, omogućen je pregled rasporeda odvoza za svaki objekt miješanog i komunalnog otpada ili iskoristive frakcije, ali i prijava neispravnog ili oštećenog kontejnera ili kante. Građani će moći prijaviti i divlju deponiju ili onečišćenje u dijelu grada. Osim toga, moći će i rezervirati svoj termin odvoza glomaznog otpada jednim klikom. Aplikacija je prilagođena korištenju na svim tipovima pametnih mobilnih telefona, a može se besplatno preuzeti putem Play Storea ili App Storea. Na pressici je predstavljen i sustav evidencije kanti putem bar-kod čitača montiranih na kamion, koji je trenutno u probnoj verziji, a koji je kao sustav jedinstven u Hrvatskoj.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Andreja Navijalić istaknula je kako su edukacije o razvrstavanju otpada po gradskim četvrtima i mjesnim odborima dale rezultate. Također važnim smatra i činjenicu da se Grad Karlovac kroz sve svoje aplikacije otvara svojim građanima kako bi oni dobili kvalitetnu uslugu na najbrži način, te dodala kako se nada da će se ovaj sustav i dalje razvijati.