Home

HS Produkt dobitnik Zlatne bilance za 2017. godinu

Najuspješniji poduzetnik prema financijskom rejtingu

13.6.2018.

HS Produkt je i dalje najuspješniji poduzetnik u Hrvatskoj. Financijska agencija dodijelila je nagradu Zlatna bilanca najuspješnijim poduzetnicima u prošloj godini, nakon što je predstavila njihove financijske rezultate.

Sveukupni pobjednik i dobitnik Zlatne bilance za najuspješnijeg poduzetnika prema financijskom rejtingu u 2017. godini je tvrtka HS Produkt, ujedno i dobitnik Zlatne bilance za najuspješnijeg poduzetnika u 2017. godini u djelatnosti Prerađivačka industrija.

Zlatna bilanca je nagrada koju Financijska agencija već deset godina dodjeljuje najuspješnijim poduzetnicima u pojedinoj djelatnosti, prema ukupnom rangu dobivenom rangiranjem 11 financijskih pokazatelja u 5 kategorija: prema pokazateljima profitabilnosti, likvidnosti, zaduženosti, aktivnosti i ekonomičnosti. Ukupni pobjednik, najbolji među najboljima, izabire se prema tim kriterijima te ima najvišu ocjenu financijskog rejtinga prema Fininoj metodologiji.

U izbor za Zlatnu bilancu za 2017. godinu, od 120.081 poduzetnika obveznika poreza na dobit – trgovačkih društava bez banaka i osiguravajućih društava, ušlo je 3.785 poduzetnika, od toga 200 mikro, 2.478 malih, 902 srednjih i 205 velikih poduzetnika koji su ostvarili odlične poslovne rezultate te zadovoljili ekonomske i financijske kriterije za ulazak među 11 najboljih tvrtki, koje je definirala Fina.