Home

Inkasator postao član Zajednice za društveno odgovorno poslovanje HGK u Zagrebu

Za novu predsjednicu Zajednice izabrana je Andreja Pavlović

12.6.2018.

U ponedjeljak je održana izborna skupština Zajednice za društveno odgovorno poslovanje Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu. Zajednica okuplja tvrtke koje su predvodnice društveno odgovornog poslovanja te koje svojim djelovanjem žele potaknuti i ostale na primjenu odgovornih praksi u svakodnevno poslovanje.

Zajednica će aktivnostima obuhvatiti ciljeve održivog razvoja te će pomoći svim gospodarskim subjektima i poslovnoj zajednici u cjelini u razumijevanju i prilagodbi poslovanja novim poslovnim principima.

-Drago mi je da se kao Zajednica opet sastajemo sa željom da nastavimo gdje smo stali i napravimo veći iskorak prema novim područjima. Osim društveno odgovornog poslovanja tu su i ciljevi održivog razvoja, a u njihovom ispunjavanju će veliku ulogu igrati gospodarstvo i poduzetnici, istaknula je direktorica Sektora za energetiku i zaštitu okoliša HGK Marija Šćulac-Domac na otvaranju izborne skupštine Zajednice za društveno odgovorno poslovanje HGK.

Za novu predsjednicu Zajednice izabrana je Andreja Pavlović, direktorica društveno odgovornog poslovanja Hauska & Partner Grupe, a njezina zamjenica bit će Angelika Brnada, direktorica Sektora održivog razvoja i zaštite zdravlja, sigurnosti i okoliša INA-e.

-Zajednica mora biti mjesto susreta i mjesto novih ideja. Vidimo važnu ulogu naših tvrtki i HGK u ostvarivanju ciljeva održivog razvoja tako da možemo reći da ova zemlja brine za te ciljeve. Program rada nam je ambiciozan, a njegovo ostvarivanje ovisi o angažmanu svih vas jer je zajednica jaka onoliko koliko su jaki njezini članovi, izjavila je Pavlović, zahvalivši se na izboru.

U sklopu dnevnog reda skupštine izabrano je i 11 predstavnika tvrtki za Vijeće Zajednice za DOP, među kojima je Andreja Barberić savjetnica za odnose s javnošću u Inkasator d.o.o. Karlovac.

Na kraju izborne skupštine voditeljica Službe za održivi razvoj Ministarstva zaštite okoliša i energetike Branka Pivčević Novak prezentirala je nove strateške dokumente održivog razvoja .