Home

Iz Karlovca u srijedu kreće druga etapa „Tour  of  Croatia“

Start utrke je na Korzu u 11.30 sati

16.4.2018.

Iz Karlovca u srijedu kreće druga etapa međunarodne biciklističke utrke „Tour  of  Croatia“ . Karlovac je tako domaćin etape koja je i najduža, čak 235 km i vozi se do Zadra. Službeni start utrke je na Korzu u 11.30, a na Turnju leteći start oko 11.45 sati. Tim povodom danas je održana konferencija za novinare na kojoj su predstavljene aktivnosti i značaj manifestacije za našu županiju.

Gradonačelnik Damir Mandić istaknuo je kako se radi o velikom događaju i značajnoj promociji grada Karlovca. Istaknuo je kako je posebno radostan zbog svih zaljubljenika u biciklizam u gradu Karlovcu jer je to na neki način i njima veliki događaj i oni su dosadašnjim aktivnostima u bicikliranju i zaslužni što imamo start utrke u Karlovcu. Naglasio je i kako je promocija grada Karlovca na svim svjetskim televizijama i vrijednost svega toga nešto što se u ovom trenutku ne može procijeniti.

-Nadam se da će grad Karlovac i sljedećih godina biti barem na ruti utrke kroz Hrvatsku. Mi ćemo naravno nastojati sljedeće godine biti polazna točka ili što je možda zanimljivije točka cilja. Tako da vjerujem od ćemo od cijele ove manifestacije ne samo karlovački turizam nego i svi mi u gradu imati velike koristi, istaknuo je Mandić.

Župan Damir Jelić prije svega zahvalio je svim donatorima i sponzorima kako bi se ovaj projekt zatvorio.

-Ovo je lijepa stvar za Karlovačku županiju i za sve one koji od 1818. godine prate razvitak biciklizma i ova logika profesionalizma ima velike konotacije na našu županiju, prije svega u kontekstu turizma i turističkih kapaciteta. Usudio bih se reći, možda nije skromno, ali nijedna županija u ovom trenutku i nema Karolinu, Jozefinu, Dalmatinu i Lujzijanu pa nijedna županija možda i nema ovakvu logiku povezanosti, rekao je Jelić. Dodao je kako to veseli, a posebno veselje je to što će se naša županija moći vidjeti i iz zraka.

Zamjenik načelnika Općine Rakovica Mihovil Bićanić rekao je kako je ta općina u kontinentalnom dijelu Hrvatske s najviše turističkih noćenja, turizam im je glavna grana gospodarstva i ovo im, kako je naglasio, daje dodatan poticaj i vjetar u leđa da turizam  još više razvijaju. Gradonačelnica grada Ozlja, Biserka Lipšinić rekla je kako je Ozalj isto uključen i podržava ovu manifestaciju.

-Nismo ove godine na ruti, nadam se  da bi se u nekoj budućnosti i to moglo dogoditi. Uglavnom računamo da je biciklizam grana ili dio turizma koji će se u Ozlju značajnije razvijati u vremenu pred nama i zato ova priča „Tour of Croatia“ koja starta u Karlovcu sigurno tome ide u prilog.

Gradonačelnik grada Slunja, Jure Katić rekao je također kako im ova utrka mnogo znači.

-Grad Slunj je jedna turistička destinacija koja će uskoro postati još i bolja i još s većom ponudom. Ali jedan od napredaka u našem turizmu je upravo i ova biciklistička utrka. Grad Slunj već sada broji oko osam tisuća noćenja i oko 45 tisuća dolazaka što bi mi uskoro mogli dobrano prestići. Ova utrka kroz Slunj i Rakovicu nam puno znači. Pokazat ćemo Rastoke, stari grad i sve ostalo što je u ponudi Turističke zajednice, kazao je Katić.