Home

Jelka Glumičić ostala bez javnog priznanja

Odbor za dodjelu javnih priznanja ispričao se vijećnicima i javnosti

11.7.2018.

U Gradskoj vijećnici održana je 14. sjednica karlovačkog Gradskog vijeća. Na sjednici nije bilo aktualnog sata, a na dnevnom redu bilo je dvadeset točaka.

Na sjednici je usvojena Strategija razvoja Pametnog grada Karlovca, a na taj je način usvojen i novi ustroj Grada Karlovca.

-Pred nama je novi ustroj Gradske uprave u sklopu Strategije pametnog grada. Doći će do razdvajanja Upravnog odjela za razvoj grada, gospodarstvo i Europske fondove. S jedne strane bit će razvoj grada i EU fondovi, a s druge strane gospodarstvo, obrtništvo i poljoprivreda. Bit će osnovan i odsjek za kulturnu baštinu. Što se ustroja tiče, moramo puno dublje ući u sistematizaciju radnih mjesta Gradske uprave. Neka radna mjesta su suvišna, ali otkaza neće biti, rekao je Mandić.

Prije same sjednice velika se bura dignula oko vraćanja na sjednicu Gradskog vijeća odluku  

o dodjeli javnih priznanja, kojom se Plaketa Grada Karlovca dodjeljuje Jelki Glumičić. Izvjestiteljica na toj točki dnevnog reda bila je predsjednica Gradskog vijeća i Odbora za javna priznanja Marijana Tomičić.

-Dobili prigovor, kojeg je potpisalo šesnaest udruga proisteklih iz Domovinskog rata, a kao dokumentacija priloženi su tekstovi iz medija s izjavama Jelke Glumičić. izdvojit ću ovu koja je indikativna: "Smatram da je operacija Oluja najveća sramota za Hrvatsku koja je izvedena u tipičnom fašističkom maniru". Sazvala sam odmah u ponedjeljak hitnu sjednicu Odbora za javna priznanja, bilo nas je četvero od pet članova, imali smo dugu raspravu i zaključili da je to novi moment, da je u potpisu 16 udruga proisteklih iz Domovinskog rata i nismo mogli zanemariti tu činjenicu, poštovali smo proceduru i odlučili s tri glasa za, jedan je bio suzdržan, da se ovaj prigovor prihvati i uputi na Gradsko vijeće kao nova točka dnevnog reda, kazala je Tomičić.

Član Odbora za javna priznanja Zoran Vučinić ispričao se zbog prve odluke i napomenuo da članovi odbora nisu znali za izjave Jelke Glumičić. S trinaest glasova za, bez glasova protiv i suzdržanih, donijeta je odluka da Jelka Glumičić neće dobiti javno priznanje.