Home

Lovro Curman dječji karlovački gradonačelnik

Održana sjednica Dječjeg vijeća Grada Karlovca

19.5.2017.

Sjednica Dječjeg vijeća Grada Karlovca održana je danas u velikoj vijećnici Grada Karlovca. Na sjednici je izabran dječji gradonačelnik. Članovima Dječjeg vijeća obratila se pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Karlovca Andreja Navijalić.

-Ističemo da smo "Grad prijatelj djece", a to svojim radom nastojimo i opravdati. Redovno ćemo s vama razgovarati, da vidimo koji su vaši problemi i što se može popraviti. Nadam se da ćemo dobro surađivati. Čestitam na svemu što ste do sada učinili, istaknula je Andreja Navijalić.

Članovima Dječjeg vijeća prigodni govor održala je i zamjenica karlovačkog gradonačelnika Marina Kolaković.

-Zadovoljna sam što ste krenuli ovim putem, važno je razvijati demokraciju. Sretna sam što ste vi krenuli od mladih nogu i što nam to demokracija omogućuje. Značajno je što ste oformili Dječje vijeće i što će te imati kvalitetne prijedloge za pravo Gradsko vijeće, rekla je Kolaković.

Zatim je Marina Kolaković proglasila dječjeg gradonačelnika, a to je učenik sedmog razreda Osnovne škole Braća Seljan Lovro Curman. On je dobio povjerenje članova  Dječjeg vijeća. Njegova zamjenica je učenica sedmog razreda Osnovne Škole Turanj Manuela Cindrić. Lovro Curman dao je i prvu izjavu novinarima kao dječji gradonačelnik.

-Pročitao sam pred članovima Dječjeg vijeća svoj program i oni su me izabrali. Imam neke ideje što bi trebalo učiniti u Karlovcu, prije svega to je obnova Šanca. Volio bih da je u našem gradu više sportskih događaja i više druženja djece, kazao je dječji gradonačelnik Lovro Curman.