Home

Mandić: „Svaki grad ima svoj rođendan, ali karlovački rođendan je poseban“

Sve informacije o cjelokupnom programu  mogu se naći na aplikaciji kamo.karlovac.hr

12.6.2018.

Grad Karlovc će i ove godine bogatim programom, predstavljenim danas u prisutnosti gradskih čelnika, predstavnika gradskih tvrtki i ustanova te organizatora,  proslaviti 439. rođendan. Proslava Dana grada počinje tradicionalnim Ivanjskim krijesom i velikim koncertom Crvene jabuke. Uslijedit će brojna događanja na raznim lokacijama, a proslava će završtiti  tradicionalnim Rođendanskim balom, 13. srpnja na Trgu bana Jelačića. Izvršni organizatori proslave su Gradsko kazalište Zorin dom i  Udruga Izvan fokusa.

-Posebno bih izdvojio jako bogat program 5. KAKAFE-a, Karlovačkog kazlišnog festivala,  gdje ćemo uz predstave Hrvatskog narodnog kazališta iz Varaždina i Splita, imati čast ove godine vidjeti i  jedan poseban program Filmska glazbena večer u izvođenjuu Hrvatskog narodnog kazališta iz Osijeka, kazao je ravnatelj Zorin doma Srećko Šestan.

Među izvršnim organizatorima je i Udruga Izvan fokusa.

-Mi smo za sam kraj  proslave Dana grada kao i prošle godine zaduženi za program na Trgu bana Jelačića, na kojem nas ovog puta očekuje svih pet dana popularni „dnevni boravak“. Bit će to mjesto kvalitetnog kulturnog programa, gdje će se prezentirati mladi karlovački umjetnici, ali i oni već afirmirani, rekao je predsjednik Udruge Izvan fokusa Filip Trezner.

Pobrajajući cjelodnevne programe u „Dnevnom boravku“ izdvojio je Kabinu i ArtiKA festival. Za ponedjeljak je najavljen koncert Singrlica, u utorak će biti filmska večer s filmom „Lažne tetovaže“, u srijedu na glavnoj pozornici nastupit će Tram 11,  dok će u četvrtak biti koncert Divljih jagoda. O programu na sam rođendan grada, 13. srpnja, Trezner je rekao

-Radionice, izložbe, prezentacije bit će tijekom cijelog dana. Navečer od 20 sati kreće već tradicionalni Rođendanski bal da  bi sve završilo koncertom Massima.

Sve informacije o cjelokupnom programu  u povodu rorđendana grada moći će se naći na aplikaciji čiji je autor Mario Novosel.

-Aplikacija je zapravo jedna web stranica kojoj se može pristupiti tako da se „ukuca“:kamo.karlovac.hr. Ta web stranica je zamiđšljena tako da svi koji se nađu u gradu mogu saznati što će se događati. Sve je geotagirano tako da aplikacija ima i još neke dodatne funkcije, primjerice navigacija koja zainteresirane može dovesti na mjesto događaja.

Također je otvorena i mail adresa: [email protected] gdje svi zainteresirani mogu poslati svoje prijedloge i mišljenja.

Uskoro će biti otvorena i aplikacija na kojoj će se zainteresirani moći prijaviti za bal.

Karlovačko je i ove godine posebni sponzor manifestacije, a evo što je rekla Ljudmila Bratko Gašpić, rukovoditeljica korporativnih komunikacija u Heinekenu Hrvatska.

-Inače, nastojimo pokazati  brigu za lokalnu zajednicu i kroz naša sponzorstva i donacije. To je u stavri dio naše operativne društvene odgovornosti i s tom praksom ćemo nastaviti i dalje.

Uz zahvalu svima onima iz gradske uprave, gradskih tvrtki i ustanova te karlovačke Turističke zajednice koji svake godine vrijedno rade kako bi se manifestacija uspješno održala, gradonačelnik Damir Mandić je istaknuo.

-Ove godine Dan grada počinje s Ivanjskim krijesom, premda je to manifestacija na neki način zasebna. Ipak smo uspjeli uskladiti organizaciju Turističke zajednice i gradske uprave. Posebno me veseli što će koncert Crvene jabuke ove godine napokon biti na mostu. Druga stvar koja mi se čini vrlo vrijedna da smo ove godine napokon uspjeli s Turističkom zajednicom cijelu „priču“ Dana grada složiti u  jednu promidžbeno – marketinšku „priču“ unutar udruženog oglašavanja kojeg ima Turističpka zajednica. Tako će sva ova događanja biti promovirana ne samo u Hrvatskoj, nego i u Sloveniji. Promocija će biti i preko jumbo plakata, zatim putem nacionalnih radijskih postaja, a najveći dio bit će promoviran preko društvenih mreža. Vjerujem da će na taj način program biti zanimljiv i vidljiv i našim  gostima izvan grada Karlovca.

-Pozvao bih sve naše sugrađane da ova tri tjedna doslovno izađu na ulice, da se zajedno družimo, da se zajedno provedemo i da na taj način osjetimo grad i ono što se u njemu događa te  da svi zajedno radimo na zajedništu koje nas krasi. Svaki grad ima svoj rođendan, ali karlovački rođendan je poseban, poručio je gradonačelnik Karlovca Damir Mandić.

Za sve programe u povodu Dana grada,  u gradskom proračunu je osigurano 300 tisuća kuna, a isto toliko i u proračunu Zorina doma. Građani će na sve moći besplatno.