Home

Međunarodni Dan žena proslavljen u USKA-i

Dok se same ne izbore za sebe i svoja prava, ništa se neće promijeniti, kaže Vidović

8.3.2018.

Povodom Međunarodnog dana žena, Udruga slijepih USKA, u svojim prostorijama danas je za članice organizirala zajedničko druženje. Članicama je kao znak pažnje predsjednik udruge Mirsad Bećirović uručio ruže, nakon čega se druženje nastavilo uz pjesmu, ples i slastice.

- Danas nećemo protestirati kao što to čini većina udruga ukazujući na nejednakost žena i muškaraca i tražeći jednaka prava za žene, jer mi ionako na poboljšanju statusa i položaja žena u zajednici kontinuirano radimo svakodnevno, bez obzira jesu li prava žena zakinuta našim članicama ili onima koje to nisu. Svim ženama svijeta poručio bih da i dalje budu hrabre, jake i ustrajne u ostvarivanju svojih statusa i prava, a mi muškarci bit ćemo uvijek uz njih, pružajući im podršku i potporu u njihovoj borbi, rekao je predsjednik USKA-e Mirsad Bećirović.

I članici USKA-e Nadi Vidović ovo je bila prilika da svim ženama uputi čestitku povodom, kako kaže njihovog službenog Dana, ali je iskoristila i priliku za nekoliko poruka.

- Kako na današnji dan, tako i sve ostale dane u godini za sve ljude samo želim poštivanje i uvažavanje ljudskih prava za, da nestanu razlike među ljudima koje ih svrstavaju u određene kategorije, kao npr. osobe s invaliditetom ili one "normalne". Po tom pitanju, a nadam se da me dojam ne vara, u našoj zemlji u posljednje vrijeme se osjeća određena stagnacija i mišljenja sam da se je moglo i može se učiniti puno više konkretnijih poteza na zaštiti žena, ali kao i puno puta u prošlosti, dok se same ne izbore za sebe i svoja prava, ništa se neće promijeniti, zaključila je Vidović.