Home

Na pressici najavljene glavne teme 14. sjednice karlovačkog Gradskog vijeća

O temama govorili Damir Mandić, Andreja Navijalić i Ivan Mrzljak

10.7.2018.

O temama sutrašnje 14. sjednice Gradskog vijeća danas su na pressici govorili gradonačelnik Damir Mandić i njegovi zamjenici Ivan Mrzljak i Andrea Navijalić. Ivan Mrzljak najavio je temu vezanu uz komunalnu infrastrukturu.

-Sutra će biti donijeta odluka o potpisivanju sporazuma vezanog uz projekt Aglomeracija Karlovac Duga Resa ili Karlovac 2. Treba donijeti odluku o zajedničkoj nabavi, koju će obaviti tvrtka Vodovod i kanalizacija. Vodovod i kanalizacija potpisat će sporazum sa svim sudionicima. Radi se o velikom projektu vrijednom 512 milijuna kuna s PDV-om, kazao je Ivan Mrzljak.

Zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić najavila je da će sutra na dnevnom redu biti Plan upravljanja Zvijezdom.

-Na dnevnom redu bit će Plan upravljanja Zvijezdom od 2018. do 2028. godine. To je zona A kulturno-povijesne urbanističke cjeline grada Karlovca. Zahvaljujem svima koji su doprinijeli da Plan upravljanja Zvijezdom bude završen i dođe na Gradsko vijeće. On ima četiri smjera, kultura i turizam, unaprjeđenje kvalitete života, dinamično poduzetništvo i obrazovanje. Zvijezda je razvojni dio Karlovca, istaknula je Navijalić.

Gradonačelnik Damir Mandić najavio je točku dnevnog reda u sklopu koje će biti odluka o usvajanju Strategije razvoja Pametnog grada Karlovca.

-Pred nama je novi ustroj Gradske uprave u sklopu Strategije pametnog grada. Doći će do razdvajanja Upravnog odjela za razvoj grada, gospodarstvo i Europske fondove. S jedne strane bit će razvoj grada i EU fondovi, a s druge strane gospodarstvo, obrtništvo i poljoprivreda. Do 2020. godine moramo maksimalno iskoristiti EU fondove. Podržavat ćemo sve projekte gdje smo partneri, a ne nositelji. Karlovac mora iskoristiti svaku mogućnost jeftinog novca. Što se ustroja tiče, moramo puno dublje ući u sistematizaciju radnih mjesta Gradske uprave, rekao je Mandić.