Home

Najsretniji među ljubaznim vozačima dobili nagrade

Oko 35 posto vozača još uvijek ne poštuje prednost pješaka

11.7.2018.

Policijska uprava karlovačka i Grad Karlovca i ove su godine u povodu Dana grada proveli akciju Dan ljubaznosti u prometu. Naime, na nekoliko najfrekventnijih pješačkih prijelaza u gradu kontrolirali su koliko vozača poštuje prednost pješaka. Oni najsretniji, po slučajnom odabiru, danas su u Policijskoj upravi dobili nagrade.

Kako je napomenuo načelnik Postaje prometne policije Karlovac Davor Boljkovac tijekom akcije je kontrolirano oko 500 vozača.

- Omjer onih koji poštuju obaveze prema pješacima i onih koji ne poštuju je negdje 65 prema 35 posto. Dakle s tom statističkom brojkom i dalje nismo zadovoljni, rekao je Boljkovac, ali i dodao da se stanje sigurnosti pješaka u prometu svakodnevno poboljšava.

Zahvalio je nagrađenim vozačima, kao i zamjenik načelnika Policijske uprave karlovačke Darko Bratić, je istaknuo da se vrijednost društva ocjenjuje prema onome kako se odnosimo prema onima koji su slabiji.

- Isto tako, u prometu i vi ste ovdje pokazali kao pripadnici jačeg dijela, vozili ste auto u odnosu na one koji su bili pješaci tolerantnost koju bi zapravo trebali pokazivati u svim drugim segmentima prema slabijima od sebe, rekao je Bratić.

Prije nego je uručio nagrade najljubaznijim vozačima gradonačelnik Damir Mandić je zahvalio policiji na suradnji te najavio da će Grad i dalje podupirati akciju Dan ljubaznosti u prometu.

- Svi smo mi nekad više nekad manje koncentrirani, pa smo onda nekad više nekad manje ljubazni, ali na ovakav način je dobro i edukativno djelovati na sve nas koji smo u prometu da vodimo brigu. Time podižemo razinu sigurnosti i vlastite i sigurnosti pješaka, između ostalog je istaknuo Mandić.

Čestitkama, ali i zahvali vozačima koji su pokazali tolerantno ponašanje prema pješacima pridružio se i Dubravko Galić ispred Savjeta za sigurnost prometa Karlovačke županije.

Sretni dobitnici među ljubaznim vozačima su Ana Radinović, Virna Pašić, Željko Nahod, Damir Markuš, Ivan Klarić, Branka Mamić, Marina Kružić, Dijana Leka, Mirjana Vinovrški i Draženko Smukavić.