Home

Održan Stožer Civilne zaštite grada Karlovca

Vodeni val koji bi trebao proći kroz naš grad očekuje se u kasnim noćnim satima

12.3.2018.

S obzirom na porast vodostaja rijeka održan je Stožer Civilne zaštite grada Karlovca u prostorijama Vatrogasnog centra Karlovac kojem su prisustvovali i zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general Siniša Jurković i ravnatelj DUZS-a Dragan Lozančić. Koordinirane su sve potrebne aktivnosti, a radovi na box barijerama nastavljaju se i dalje. Na mjestima gdje nema box barijera i dalje se postavljaju zečji nasipi uz pomoć pripadnika Hrvatske vojske kojih je na terenu trenutno stotinjak.

U prostorima Javne vatrogasne postrojbe i dalje djelatnici gradskih službi, profesionalni vatrogasci i pripadnici DVD-a nastavljaju puniti vreće s pijeskom za potrebe zečjih nasipa i box barijera do kojih nije moguće doći mehanizacijom. Do sada je napunjeno 30.600 vreća. Podsjetimo kako je u gradske četvrti i mjesne odbore već dopremljeno više od 9.000 vreća za potrebe mještana.

Na inicijativu gradonačelnika Damira Mandića, Stožer Civilne zaštite grada Karlovca još 26. veljače uputio je zahtjev za pravodobno predpražnjenje akumulacije HE Lešće. Prema informacijama iz HE Lešće, HE pristupa predpražnjenjima akumulacije i u svojim granicama mogućnosti aktivno sudjeluje u zaštititi od poplava.

Apelira se na građane da posebnu pažnju obrate na prometovanje na području Logorišta i Male Švarče, radi radova na terenu. Također još jednom se obavještavaju građani kako su radi povišene razine vodostaja rijeka zatvorene prometnice Husje - Kobilić, D36 u Koritinji, sveti Florijan, Brođani uz Kupu, Rilj i Utinja. Na kupskom djelu završeno je postavljanje box barijera na području Selca i Donjeg Šišljavića, a u tijeku su i radovi na podizanju niveleta prometnice u Čurjacima te na kruni nasipa kanala Kupa-Kupa.

Sve gradske službe i Hrvatske vode sa svojim kooperantima kontinuirano provode aktivnosti na terenu. Vodeni val koji bi trebao proći kroz naš grad očekuje se u kasnim noćnim satima, prema prognozama Hrvatskih voda.

Sve daljnje informacije građani će dobivati pravovremeno, a Stožer Civilne zaštite grada Karlovca u kontinuiranom je radu.