Home

Počela izrada strategije "Pametnog grada Karlovca"

Mandić: Očekujemo da bi Strategija ove godine zaista ugledala svjetlo dana

11.1.2018.

 

Grad Karlovac već dugi niz godina, u pojedinim segmentima svog poslovanja implementira razne tehnologije koje poboljšavaju uslugu Gradske uprave, ali i gradskih tvrtki. Tako je nedavno Grad, u anketi jednog uglednog nacionalnog dnevnika,  dobio nagradu za „Pametnu upravu“. Stoga su u Gradu odlučili sve to zajedno na neki način strukturirati jednim strateškim dokumentom i krenulo se u  proces izrade strategije razvoja „Pametnog grada Karlovca“.

-Jučer smo imali inicijalni sastanak sa tvrtkom InfoDom koja je na javnom pozivu prošla kao ponuđač. Na tom sastanku s predstavnicima tvrtke bili su  pročelnici i stručni suradnici koji će sudjelovati u izradi strategije te smo se upoznali s osnovnim postavkama same izrade. Očekujemo da će tvrta InfoDom svojim  stručnim znanjem i iskustvom pomoći u postavljanju  ciljeva, definiranju mjera i inicijativa. Dugoročno želimo na što bolji način iskoristiti potencijale novih tehnologija u pružanju svojih usluga, ali i  usluga svih drugih pravnih i poslovnih subjekata, kaže gradonačelnik Damir Mandić.

Ono što je posebno važno, ističe gradonačelnik, je to da će  pokušati osluškivati naše gospodarstvenike i naći način kako da  i njih uključe  u taj proces.

-Želimo da to digitalno doba u kojem živimo bude s jedne strane moment olakšavanja svakodnevnih poslova, ali isto tako i jedan razvojni potencijal.

-Sastavili smo projektni tim koji će se baviti tim svim procesima. Očekujemo da bi Strategija ove godine zaista ugledala svjetlo dana i da bi po njoj onda kasnije razvijali cijeli naš sustav; Gradske uprave, tvrtki i svakodnevnog življenja svih građana grada Karlovca. U konačnici krajnji cilj  je da svi u gradu maksimalno možemo koristiti one tehnologije koje omogućavaju svakodnevno žviljenje, poručio je gradonačelnik Damir Mandić.