Home

Premijer Andrej Plenković boravio je noćas u Karlovcu i obišao Logorište

Predsjednik Vlade upoznao se sa situacijom na terenu i dao podršku građanima

13.3.2018.

Noćas je u Karlovcu boravio predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sa svojim suradnicima. Premijer je posjetio Logorište i upoznao se sa situacijom na terenu. Plenkovića su dočekali župan Damir Jelić, gradonačelnik Damir Mandić i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković. Premijer je zahvalio svima, koji se požrtvovano bore s visokim vodama.

-Vidim da je ovdje vrlo angažirano u obrani od poplave, u obrani od Korane i Mrežnice. Nove box barijere prema riječima ljudi iz Logorišta pokazale su se kao vrlo učinkovite, voda još nije došla do kuća kao proteklih godina. Ohrabrujuće su informacije da će se u idućoj godini ići s novim nasipom sredstvima iz hrvatskog proračuna, ali i sredstvima iz Europske unije. Bitno je da se ovaj cijeli dio osigura da se ljudima više ne događaju štete kakve su imali. Zahvaljujem svima koji se požrtvovano bore s vodom tijekom noći i preko dana, kazao je premijer Plenković.

Premijer je istaknuo da je prema informacija koje je dobio stanje na ovom području stabilno i da većih problema ne bi trebalo biti.

-Očekuje se još porast vodostaja za nekih dvadeset, trideset centimetara, a koliko vidim od oka box barijere zadržati će vodu. Vidjet ćemo što će se događati idućih dana, ali mislim da je ovdje situacija stabilna, rekao je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković istaknuo je da se očekuje maksimalni porast vodostaja za trideset centimetara.

-Još uvijek ćemo imati tijekom noći porast vodostaja, očekujemo nekih dvadeset, maksimalno trideset centimetara. Mi smo sustav napravili da može izdržati i da voda neće preliti preko box barijera. No, moramo biti oprezni tijekom noći, očekujemo vodostaj Korane 770, 780 centimetara. Napravili smo sve da se na ovom području izdrži vodni val rijeke Korane, kazao je Đuroković.