Home

Saniraju se posljedice sinoćnjeg nevremena

Na terenu su radnici Elektre, Zelenila i vatrogasci

11.8.2017.

Ekipe Elektre, Zelenila  i vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Karlovac i jutros su na terenu kako bi otklonili posljedice sinoćnjeg nevremena.

Jak vjetar koji je zapuhao jučer oko 19 sati lomio je grane, rušilo stabla, nosio crjepove s krovova i prevrtao kontejnere.  Dvadesetak je minuta padala i jaka kiša. Kako su jutros izvijestili iz Županijskog centra 112, u samo dva sata, od 19 do 21 s područja grada Karlovca primili su 146 poziva, radi problema koje je prouzročilo nevrijeme.

Najviše je dojava bilo zbog pada drveća, na Borlinu, kod vojarne Luščić, kod Tehničke škole,  pukla je i platana u Marmontovoj aleji, srušenih je stabala bilo i na Baniji, gdje je vjetar odnio i dio lima s krova, a oštećenih krovova bilo je i u Gornjim Stativama.  

JVP Karlovac je intervenirala na tri uklanjanja porušenih stabala i na tri oštećena krova, a zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Karlovac, Robert Hranilović je rekao da su i zbog oštećenog krova intervenirali i jutros. Osim profesionalnih intervenirali su i dobrovoljni vatrogasci.

Radilo se najviše o intrvencijama zbog pada stabala na gospodarske ili stambene zgrade, na području Banije, Zvijezde, na području Mahična i Stativa. Na području Mahična i Stativa odradila su lokalna dobrovoljna vatrogasna društva, a na području Zagraja, što je područje Tuškana, intervenciju je odradilo DVD Tuškani, kazao je Hranilović.

Zamjenik zapovjednika JVP Karlovac je dodao da nije bilo potrebe za pumpanje vode iz podvožnjaka na Ilovcu. Zbog obilne kiše bilo je oko 30 centimetara vode na kolniku, ali ona je samo usporila promet.

Niti sat vremena kako se nevrijeme smirilo na terenu su bile i ekipe Zelenila, koje su uklanjale srušena stabla.

Naša interventna ekipa odmah je pristupila tzv. interventnim radovima na uklanjanju srušenih stabala, tako da su bili u punom pogonu sve do ponoći. Radovi su nastavljeni danas tako da su tri ekipe radnika od ranih jutarnjih sati angažirane na saniranju štete od nevremena. Uklanjaju se izvaljena stabla i skupljaju polomljene grane. Prema prvim procjenama izvaljeno je ili polomljeno desetak stabala na području grada. Radovi će potrajati sve dok se kompletno ne sanira šteta, kazao je glasnogovornik tvrtke Zdenko Živčić.

Vjetar je slomio i nekoliko stupova električne mreže i to na Donjoj Jelsi, u Ulici Hrvatske bratske zajednice te u Brodarcima, a napravljena je šteta na električnim vodovima.

Direktor Elektre Karlovac, Branko Mohorić za naš radio je izjavio da šteta na električnim vodovima nije velika, kao i da su dežurne ekipe Elektre od jutarnjih sati su na terenu i otklanjaju kvarove, pa je za očekivati da će sva domaćinstva tijekom prijepodneva dobiti  struju.

Na području grada Karlovca oštećena je električna mreža na Dubovcu i Drežniku, te u Zagraju, u Furačima i na Donjim Stativama, kazao je Mohorić.