Home

Širi se hotel „Europa“, uz nove sobe, grade wellness, teretanu, konferencijsku dvoranu

Hotel bi trebao biti otvoren početkom kolovoza

12.2.2018.

Hotel „Europa“ širi kapacitete, a novi sadržaji trebali biti u funkciji već ovog ljeta, najavila je direktorica hotela Marijana Lemić. Osim smještajnih kapaciteta, hotel će dobiti nove sadržaje i zaposliti nove ljude.

- Dižemo kapacitete za 85 posto, ukupno ćemo imati 59 smještajnih jedinica. Moći ćemo primiti oko 160 osoba s pomoćnim ležajevima, imat ćemo nove sadržaje, wellness, teretanu, konferencijsku dvoranu. Moći ćemo primiti 250 do 300 osoba na konferencije, smještaj i uživanje. Po projektu je predviđeno zapošljavanje osam ljudi, ali sigurno ćemo zaposliti više. Neke smo natječaje već otvorili i pozivam sve zainteresirane mlade ljude koji su željni rada u turizmu, učenja, koji žele živjeti turizam kao što ga mi živimo da nam se jave za pomoć za daljnje školovanje i mogu kod nas uspješno ostvariti svoju karijeru, poručila je direktorica hotela „Europa“.

Kako je kazao vlasnik tvrtke IV-ER-KVC d.o.o. i hotela „Europa“, Ivica Cvitković projekt je ukupno vrijedan četiri milijuna eura. Lemić je dodala da je projekt sufinanciran europskim sredstvima.

- Aplicirali smo za europska sredstva i dobili smo ih u iznosu od osam milijuna i 600 tisuća kuna. Krenuli smo s gradnjom i nadamo se da ćemo početkom kolovoza otvoriti ovaj hotel i tako doprinijeti poboljšaju ponude ovog grada, rekla je Lemić.

Osim europskim sredstvima, projekt će dijelom biti financiran iz vlastitih sredstava te kreditom, a primarno zahvaljujući tvornici vatrogasnih cijevi kojoj je Cvitković također vlasnik.  

- Ovo je samo jedan dio ili radna jedinica i zapravo tvornica gradi hotel.  Tvornica je stabilizirana, zapošljavamo oko 60 ljudi, izvozimo u 18 zemalja svijeta, doma imamo 10 posto, ali kad se uhoda ovo će biti jedna super projekt, jer vjerujem da ćemo za 10 do 15 godina uglavnom ići u tom smjeru turizma i ugostiteljstva, dodao je Cvitković.  

Gradilište novog hotela obišao je gradonačelnik Damir Mandić sa suradnicima, koji je prilikom obilaska naglasio da je ovaj projekt primjer dobre suradnje gradske uprave i investitora, budući da je građevinska dozvola izdana u samo 24 sata.

- Što se tiče samog turizma opet naglašavam posebnu vrijednost ovog projekta jer ne radi se samo o smještajnim kapacitetima nego i o dodatnim turističkim sadržajima koji onda i našem turizmu daju jednu novu dimenziju, da ljudi dođu u Karlovac u konačnici i zbog doživljaja, a ne samo kao prolaznici. Meni bi bilo drago da i drugi investitori prepoznaju ovakav kvalitetan projekt i da se na to ugledaju, ali na nama je na razini gradske uprave da učinimo što više na području sadržaja i manifestacija i stvarne turističke ponude da Karlovac ne bude samo prolazna destinacija već grad u kojeg će turisti dolaziti i ostajati još koji dan duže, istaknuo je Mandić.