Home

Stožer Civilne zaštite grada Karlovca u kontinuiranom zasjedanju

Definirane potrebne aktivnosti na plavnim područjima u slučaju visokih vodostaja

7.3.2018.

U prostorijama Javne vatrogasne postrojbe Karlovac danas je održana sjednica Stožera civilne zaštite grada Karlovca. Na Stožeru su definirane aktivnosti koje je potrebno poduzeti na plavnim područjima grada u slučaju visokih vodostaja rijeka. Prema prognozama Hrvatskih voda za sada se ne očekuje veći porast vodostaja rijeka.

Na području Logorišta, Mostanja, Male Švarče i Turnja u tijeku je postavljanje privremene linije obrane od poplava box barijera, a za sada postavljeno je oko 1 kilometar privremenog nasipa. Radovi se nastavljaju i dalje. Na sjednici Stožera odlučeno je kako gradske službe kreću i u punjenje vreća pijeskom koje su potrebne za punjenje box barijera na područjima do kojih strojevima nije omogućeno pristupiti.

Analizirano je i stanje kupskog područja na temu aktivnosti interventnih mjera obrane od poplava, a za čije se postupanje tražilo djelovanje Hrvatskih voda

Odluka Stožera civilne zaštite grada Karlovca i gradonačelnika Damira Mandića kao čelnika Stožera je da se krene u postavljanje box barijera na dijelovima kupskog područja, gdje uvjeti na terenu to i dozvoljavaju. Još jednom je od Hrvatskih voda zatraženo poduzimanje određenih interventnih mjera obrane od poplava tog područja. Svim mjesnim odborima i gradskim četvrtima dopremljene su vreće s pijeskom, a sve službe, kao i Stožer, stavljene su u stanje pripravnosti.

Ovim putem apelira se na mještane Logorišta, Mostanja, Turnja i Male Švarče, područja postavljanja box barijera, korisnike oborinske i fekalne kanalizacije da u slučaju visokih vodostaja rijeka, privremeno zablindiraju krpom svoje priključe radi mogućnosti povrata vode nazad u kućanstvo.

O svim novim informacijama, aktivnostima i stanju na terenu pravovremeno će biti obavješteni mještani plavnih područja kao i čitava javnost.