Home

U 2017. godini Udruženje obrtnika grada Karlovca pozitivno poslovalo

Zoran Salopek dobio najviše priznanje karlovačkog udruženja statuu

12.4.2018.

Deseta sjednica Skupštine Udruženja obrtnika grada Karlovca održana je danas u prostorijama Obrtničkog centra. Sjednicu je vodio potpredsjednik Željko Vuković, jer je dosadašnji predsjednik Davor Vinski zatvorio obrt, pa mu je automatski prestao mandat. Izvješće o radu i godišnji obračun podnio je tajnik Miroslav Seljan. Istaknuto je da je Udruženje obrtnika pozitivno poslovalo u 2017. godini. Tajnik Seljan istaknuo je da prošla godina bila godina oporavka karlovačkog obrtništva.

-2017. godina bila je godina znatnijeg oporavka, a to se vidi i po broju obrtnika. Na kraju 2017. godine imali smo 811 obrta, što je za jedanaest manje nego na kraju 2016. godine, ali je zaustavljen onaj veliki pad broja obrtnika. Neke obrtničke branše, poput obrtničke, potpuno su se oporavile. Građevinarima je problem manjak radne snage. Možemo reći da su obrtnici koji su ostali stabilni, rekao je Seljan

Tajnik Miroslav Seljan kazao je da se očekuje da se u 2018. godini nastavi oporavak karlovačkog obrtništva.

-U ovoj godini nam je najvažnija aktivnost organizacija Obrtničkog sajma sredinom rujna na Trgu bana Josipa Jelačića. Tu su i redovne savjetodavne usluge koje pružamo našim obrtnicima da prevladaju zakonske odredbe i probleme u poslovanju, koje imaju u svojim strukama. Moram reći da su naši cehovi vrlo aktivni, istaknuo je tajnik Seljan.

Na sjednici su uručena priznanja Udruženja obrtnika grada Karlovca. Najviše priznanje karlovačkog udruženja statuu dobio je svjećar Zoran Salopek. Zlatnu plaketu dobile su vlasnica foto studija Anđela Gorišek, trgovac Miroslava Trbušić i cvjećarka Ružica Češković. Priznanja su primili autoprijevoznik Branko Novosel, serviser kućanskih aparata Žarko Brezović, ugostitelj Sandra Salopek, građevinar Darko Kosić, aranžer Zdenko Barjaković i Udruženje obrtnika Rijeka.