Home

U ovoj godini Grad Karlovac povećao sredstva za potpore poduzetnicima

Gospodarski sat u karlovačkoj Gradskoj vijećnici

7.3.2018.

Gospodarski sat na temu upoznavanja s novim programima poticanja poduzetništva na području grada Karlovca održan je danas u karlovačkoj Gradskoj vijećnici. Prije početka Gospodarskog sata, gradonačelnik Damir Mandić i pročelnica Upravnog odjela za razvoj grada, gospodarstvo i EU fondove Snježana Turalija održali su konferenciju za novinare. Pročelnica je istaknula da su ovaj put u Gradsku vijećnicu pozvani poduzetnici.

-Ovaj Gospodarski sat namijenjen je poduzetnicima. Želimo ih upoznati s potporama, kakva je bila realizacija u 2017. godini i što nas očekuje u 2018. godini. Raspisan je 1. ožujka natječaj za ovu godinu, a sredstva se moraju potrošiti do 15. studenog, do tada se treba javiti na natječaj. Ove godine smo povećali sredstva za potpore. Osigurano je milijun i 540 tisuća kuna, od čega baš za poduzetnike milijun i dvjesto tisuća kuna, kazala je pročelnica Snježana Turalija.

Gradonačelnik Damir Mandić istaknuo je da je Gradska uprava zainteresirana za suradnju s poduzetnicima, posebno kod financiranja europskih projekata.

-Ono što je nama u Gradskoj upravi posebno zanimljivo je na koji način da ta komunikacija između onih koji mogu nekoga zaposliti ili zapošljavaju sami sebe bude što kvalitetnija. Došli smo do toga da moramo promišljati razvojno, ne samo za godinu dana, već i puno dulje. U tom dijelu poduzetnici i gospodarstvenici imati će poseban značaj. Posljednjih godina pretežno gradovi i općine imaju komunalne projekte, koji nisu razvojni, ali su preduvjet. Gradska uprava je posebno zainteresirana za suradnju s poduzetnicima i gospodarstvenicima kod financiranja europskih projekata, rekao je Mandić.

Da su poduzetnici zainteresirani za potpore Grada Karlovca, dokaz je gotovo puna Gradska vijećnica na Gospodarskom satu.