Home

U Šišljaviću na pressici predstavljen projekt uređenja zgrade nogometnog kluba

Volonterskim radom uređeno krovište zgrade kluba

11.8.2017.

Povodom završetka radova na krovištu zgrade Nogometnog kluba "Šišljavić", u sklopu projekta KAkvart, danas je u prostorijama kluba održana konferencija za medije. Na pressici su govorili zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić, predsjednik Mjesnog odbora Šišljavić Dragutin Lukić i predsjednik Nogometnog kluba "Šišljavić" Mario Lukić. Obnova krovišta zgrade realizirana je u sklopu projekta KAkvart, a investicija je vrijedna 107.696,53 kune. Vrijednost radova iznosila je 55.750,00 kuna, a cijena materijala 51.946,53 kune.

-Na sjednicama Mjesnog odbora Šišljavić često je tema bila zgrada kluba i ove godine je odlučeno da projekt rekonstrukcije krovišta na zgradi bude kandidiran na natječaj KAkvart, ne bi li se uspjelo uz sufinanciranje riješiti ovaj gorući problem. Tim više što klub ove godine obilježava okruglih 40 godina postojanja. Kako se i očekivalo, temeljem dugogodišnje uspješne suradnje, predstavnici Nogometnog kluba "Šišljavić" s veseljem su prihvatili ideju o sufinanciranju projekta rekonstrukcije krovišta na njihovoj zgradi, na način da Mjesni odbor Šišljavić osigura financijska sredstva u okviru projekta KAkvart i nešto svojih sredstava za nabavku građevinskog materijala, dok ostatak rad, ruke i još manji dio novca oni osiguraju članovi kluba, kazao je Dragutin Lukić.

Predsjednik Nogometnog kluba "Šišljavić" Mario Lukić istaknuo je da je obnova zgrade izuzetno važna za djelovanje kluba.

-Situacija je bila vrlo teška, došlo je u pitanje odigravanje utakmica i sigurnost igrača. Sada možemo normalno raditi. Uređenje krovišta zgrade najljepši je poklon klubu za četrdeseti rođendan, rekao je Mario Lukić.

Zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić zahvalila je svima, koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta.

-Priča KAkvarta jedna je lijepa, ali i vrijedna karlovačka priča. Financijska sredstva daju Grad Karlovac i Heineken Hrvatska, a radove odrađuju volonteri. Osamnaest projekata obuhvaćeno je ove godine u KAkvart, neki su realizirani, a neki su u tijeku. Obnovom ove zgrade klub će moći normalno nastaviti s radom. Za svaku pohvalu je suradnja Mjesnog odbora Šišljavić i nogometnog kluba, kazala je Andreja Navijalić..

Svečanost u povodu obilježavanja četrdesete obljetnice djelovanja kluba bit će održana u subotu od 20 sati na igralištu u Šišljaviću.