Home

U sklopu projekta KAkvart uređena klupska zgrada Nogometnog kluba "Šišljavić"

Obavljena rekonstrukcija krova na zgradi

11.8.2017.

Zgrada Nogometnog kluba "Šišljavić" relativno je nova građevina, izgrađena početkom devedesetih godina prošlog stoljeća. No, prilikom izgradnje objekta korišten je pokrov, crijep, kojeg se premjestilo s nekadašnje građevine, staje u sklopu ondašnje Ekonomije, koji je već bio dotrajao, star 40 godina. Tako star pokrov izdržao je još 27 godina, pretrpjevši manja oštećenja u Domovinskom ratu i utjecaje vanjskih atmosferilija. No, posljednjih godina pokazalo se da je zub vremena utjecao na pokrov toliko da su se događala sve češća prokišnjavanja i da je voda i vlaga bila sve učestalija u donjim prostorijama kluba.

Kako je Mjesni odbor Šišljavić dužan, između ostalog, brinuti i pomagati udruge na njegovom prostoru, u nijednom trenutku nije se dvojilo treba li klubu pomoći oko sanacije krovišta. Nekoliko posljednjih godina upravo je problematika prokišnjavanja krovišta na zgradi kluba bila česta tema sjednica Vijeća Mjesnog odbora Šišljavić. Stoga je ove godine odlučeno da upravo projekt rekonstrukcije krovišta na zgradi bude kandidiran na natječaj KAkvart, ne bi li se uspjelo uz sufinanciranje riješiti ovaj gorući problem. Tim više što klub ove godine obilježava okruglih 40 godina postojanja.

Kako se i očekivalo, temeljem dugogodišnje uspješne suradnje, predstavnici Nogometnog kluba "Šišljavić" s veseljem su prihvatili ideju o sufinanciranju projekta rekonstrukcije krovišta na njihovoj zgradi, na način da Mjesni odbor Šišljavić osigura financijska sredstva u okviru projekta KAkvart i nešto svojih sredstava za nabavku građevinskog materijala, dok ostatak rad, ruke i još manji dio novca oni osiguraju članovi kluba. Analizom troškova došlo se do iznosa potrebnog za sastavljanje kvalitetnog prijedloga za sufinanciranje u okviru projekta KAkvart. Iznos cijele investicije bio je 107.696,53 kune. Vrijednost radova iznosila je 55.750,00 kuna, a cijena materijala 51.946,53 kune. Projekt je odobren i mogli smo krenuti u akciju. 22. travnja ove godine započeli su radovi na projektu KAkvart "Rekonstrukcija krovišta na zgradi NK Šišljavić". Radovi su obuhvaćali površinu od 320 kvadratnih metara. U sklopu prve faze radova skinut je crijep s dijela krovišta, zamijenjeni dotrajali rogovi i letve. Na otvorenju radova, osim članova kluba, sudjelovale su udruge s područja Mjesnog odbora Šišljavić. DVD Šišljavić, Udruga ŠUS, Temeljni ogranak HDZ-a Šišljavić, Mladež Temeljnog ogranka HDZ Šišljavić i članovi Mjesnog odbora Šišljavić. Bilo je predviđeno izvođenje radova moglo potrajati još pet, šest vikenda, ovisno o vremenskim uvjetima. Ukupno je sudjelovalo petnaestak volontera. Zbog izuzetno vrućeg i sparnog vremena tijekom cijele građevinske sezone, radovi su se odvukli čak do sredine mjeseca kolovoza. Nekada je bilo potrebno odraditi posao u tjednu a nisu bile česte akcije po noći, pod reflektorima zbog izrazito velikih dnevnih temperatura. Na kraju se uspjelo i promjene na krovištu su očite.

Treba istaknuti i pohvaliti sve vrijedne volontere koji su sudjelovali u radovima, te su ostvarili čak 677 sati, što preračunato u vrijednost rada iznosi čak 58.337,50 kuna. Ovaj projekt izuzetan je poklon za 40. rođendan kluba svim njegovim članovima, igračima i navijačima.