Home

Zaklada "Nikola Tesla" raspisala natječaj za pet studentskih stipendija

Stipendije su namijenjene studentima koji su nadareni ili rade izuzetan iskorak

10.7.2018.

U Karlovcu djeluje Zaklada "Nikola Tesla" za darovite učenike, studente, mlade znanstvenike i doktorande, a osnivač Zaklade je Grad Karlovac. Zaklada je osnovana sa svrhom poticanja izvrsnosti u obrazovanju, stvaralačkog i inovativnog znanstveno-istraživačkog rada za nove tehnologije djece i mladih do 30 godina s područja grada Karlovca. Na pressici o radu zaklade i novom raspisanom natječaju uvodno je govorila pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Draženka Sila Ljubenko.

-Grad Karlovac već dugi niz godina kroz svoj proračun pomaže na različite načine i kroz različite oblike mlade na svom području. Za spomenuti je da je pomoć mladima među prioritetima, kako bi im se dalo motiva da ostanu u svom gradu. Uz tradicionalne oblike pomoći učenicima i studentima, najkonkretniji oblik pomoći je stipendiranje učenika i studenata, kazala je Draženka Sila Ljubenko.
Upravitelj Zaklade Nikola Tesla dr. Ervin Jančić istaknuo je da je raspisan natječaj za stipendiranje studenata.

-U ovom raspisu natječaja na raspolaganju je pet stipendija po tisuću kuna mjesečno, a studenti će stipendije dobivati deset mjeseci. Stipendije su namijenjene studentima koji su nadareni ili rade izuzetan napredak i iskorak u svom području. U ovom natječaju ciljamo na studente, rekao je Jančić.

Ervin Jančić istaknuo je da je najveći donator Zaklade Nikola Tesla Grad Karlovac, koji je i osnivač.

-Najveći donator zaklade je Grad Karlovac sa sredstvima prošle i ove godine. Moram spomenuti humanitarnu akciju Rotaract kluba Karlovac, u kojoj su članovi kluba nakon zbivanja u Pub kvizu donirali zaradu za potporu ovih stipendija. Pozivam sve zainteresirane, koji mogu, da se priključe zakladi. Svaka kuna je bitna, istaknuo je Jančić.

Kriteriji za dobivanje stipendije su po pravilniku Zaklade Nikola Tesla, a kriteriji su ocjene, darovitost, iskorak u studentskom radu i rezultati na raznim studentskim natjecanjima. Natječaj će biti zaključen 10. listopada.