Home

Župan Jelić darovao djecu na Dječjem odjelu Bolnice

Uz župana Jelića djecu darovala i tvrtka Wienerberger

6.12.2017.

Dječji odjel karlovačke Opće bolnice danas je u prigodi blagdana Svetog Nikole posjetio karlovački župan Damir Jelić. Tom prigodom, uz obveznu  pratnju Svetog Nikole i Krampusa,  darovao je djecu koja se liječe na ovom odjelu i rekao.

-Ovo je lijepa tradicija Karlovačke županije, posebno u ovim trenucima kad nam   je čitavo predbožićno vrijeme  prepuno darivanja. Ipak, dobro je biti malo  ovdje pa se malo posvijestiti da ponekad kukamo bez razloga.

U društvu župana našao se i marketing menadžer tvrtke Wienerberger Tomislav Franko koji je također  darovao djecu povodom  blagdana Svetog Nikole.

-Drago mi je da smo barem ovaj dan uljepšali djeci. Donijeli smo slikovnice, čokoladice i ostalo za najmanje, ali i za one malo starije. Ostavili smo nešto i za djecu koja će možda danas- sutra doći na Odjel kada neće biti Sveti Nikola, poručio je Franko.

Inače, kroz Dječji odjel godišnje prođe oko stotinjak mališana, kaže ravnatelj Bolnice primarijus dr. Ervin Jančić.

-Trenutno se na Odjelu liječi 12-tak djece zajedno s majkama.U ime osoblja i dječice zahvaljujem Županiji i tvrtki Wienerberger koji su omogućili da dani boravka ovdje budu ugodniji.

Prigodan program za djecu i goste  izveli su Cicibani.