Home

6. Karlovac Piano Festival i Međunarodno pijanističko natjecanje

U utorak u Glazbenom paviljonu Pano maraton

9.7.2018.

U Karlovcu se od 7. do 15. srpnja održava 6. Karlovac Piano Festival i Međunarodno pijanističko natjecanje. Tim povodom danas je održan prijem u Glazbenoj školi Karlovac. Goste i uzvanike pozdravila je ravnateljica Glazbene škole Karlovac Snježana Mrljak.

-Kao svake godine i ovog ljeta kod nas se održavaju Karlovački piano festival i Međunarodno piano natjecanje. Tako da ove godine možemo pozdraviti sudionike i profesore iz nekoliko zemalja. Umjetnički voditelj festivala je naš bivši učenik Silvije Vidović, koji svake godine dolazi iz Floride i dovodi svoje kolege i profesore. Moram zahvaliti Karlovačkoj županiji što financijski podupire naš festival, Ministarstvu kulture, Gradu Karlovcu i Ministarstvu znanosti i obrazovanja, koje je ove godine preuzelo pokroviteljstvo festivala, istaknula je Snježana Mrljak.   

U ime Karlovačke županije glazbenike i sve prisutne pozdravila je zamjenica župana Vesna Hajsan-Dolinar.

-Karlovačka publika  gosti imat će priliku za vrijeme festivala ćuti najljepše i najbolje zvukove od vas koji ste virtuozi, koji ste stručni u svemu tome. I tome se iskreno veselim. Glazbena škola je pravi promotor glazbene kulture, a podatak da škola godišnje organizira 140 koncerata zaista fascinira. Čestitam Glazbenoj školi Karlovac na rezultatima postignutim na raznim glazbenim natjecanjima, kazala je Hajsan-Dolinar.

Umjetnički voditelj festivala Silvije Vidović istaknuo je da je sretan što je u Karlovac došao poznati umjetnik iz Rusije profesor Vladimir Ovčinikov.

-Prvi put je došao u Karlovac profesor maestro Vladimir Ovčinikov, veliko ime u Rusiji, nama je čast da je on došao da dijeli svoje znanje s nama, svoje dugogodišnje iskustvo i sve kontakte, koje ima u Rusiji i u svijetu. Moram zahvaliti Gradu Karlovcu i Karlovačkoj županiji na potpori. Nama je cilj da naš rad i ovaj festival donesu nešto novo, ne samo sudionicima, već i samom Karlovcu. Želimo da grad Karlovac i Republika Hrvatska imaju koristi od ovog festivala, rekao je Vidović.

Najveća atrakcija festivala je Piano maraton koji će biti održan sutra od 17 do 22 sata u Glazbenom paviljonu u čast rođendana Grada Karlovca. U paviljon stiže koncertni klavir poznate svjetske tvornice klavira STEINWAY & SONS D-model donacijom Piano centra Zagreb.