Home

Karlovački akademski slikar Alfred Freddy Krupa nagrađen u Pakistanu

Krupa laureat 2. međunarodnog biennala akvarela

3.3.2018.

Na nedavno završenom 2.međunarodnom biennalu akvarela "Biseri mira" na Sveučilištu Mehran u Pakistanu jedan od proglašenih laureata je i jedini predstavnik Hrvatske akademski slikar Alfred Freddy Krupa.
Njemu je ovaj puta dodijeljena "Honorable Award", u prijevodu "Časna nagrada". Ovaj biennale sa svojih 444 žiriranih učesnika iz 60 država svijeta ujedno je najznačajniji umjetnički događaj godine u Pakistanu i jedna od najvećih izložbi akvarelista na svijetu. Kako je istaknuo profesor Ali Abbas Syed sa Sveučilišta Mehran ova izložba će ostati zapamćena i po svojevrsnom rekordu – izradi demonstracijskog akvarela u dužini od čak 25 metara. Krupa je 2016. godine bio je prvi hrvatski umjetnik koji je izlagao u Pakistanu. Tada je učestvovao na povijesnom prvom međunarodnom biennalu akvarela od osnutka te države. Izložba je bila putujućeg karaktera i održana je prvo u Centru za izvrsnost u umjetnosti i dizajnu pri Sveučilištu Mehran – Jamshoro, a potom i u multimilijunskom Karachiju u Artscene Galleries. Krupi je ovo jedna od međunarodnih nagrada i odlikovanja iz sada već
dužeg niza i druga nagrada koju je osvojio u Aziji. Prvu je dobio 2013.godine u Kini za svoju modernu i europsku interpretaciju dalekoistočnog slikarstva tušem. Ova nagrada se poklapa s Krupinim izlaganjem na 19. Dirty Showu u američkom gradu Detroitu i samostalnom izložbom "Boje vjetra" u Galeriji Kraluš.