Home

Na sedmim Foto danima mladih očekuje se 40-ak sudionika

Festival će trajati od 10. do 15. kolovoza

26.7.2017.

Sedmi Foto dani mladih i ove će godine u pet dana, tijekom kolovoza obogatiti kulturnu i turističku ponudu grada Karlovca brojnim sadržajima.  Osim natjecateljskog i edukativnog dijela programa namijenjenog isključivo sudionicima, ovogodišnje izdanje festivala bit će prepuno sadržaja i za Karlovčane.

Već treću godinu zaredom Foto dani mladih održavaju se u Karlovcu, privlačeći sudionike u dobi od 16 do 21 godinu da sudjeluju u velikom fotografskom natjecanju za mlade fotografe. Ovogodišnje izdanje festivala trajat će od 10. do 15. kolovoza te će privući 40-tak sudionika iz Crne Gore, Nizozemske, Srbije, Hrvatske, SAD-a, Španjolske, Italije te po prvi puta postaje međunarodni festival za mlade fotografe.

Osim natjecanja, sudionike očekuje bogat edukacijski, radionički, izložbeni i zabavni program, a po prvi puta u sklopu Foto dana mladih održava se i PickUp Music Festivala, na kojem će nastupiti legendarni bandovi Let3 i po prvi put u Karlovcu, Jinxi.

Natjecateljski dio programa obuhvaća tri natjecateljske kategorije: Turističku, Umjetničku i Reklamnu fotografiju u kojima će sudionici iskazivati vještine fotografiranja s modelom i fotografiranja na zadanu temu. Osim natjecateljskog programa, sudionici će imati priliku sudjelovati i na edukativnim radionicama i predavanjima koje će održati profesionalci iz područja filma i fotografije.

Četvrto izdanje PickUp Music Festivala ugostit će neke od najvećih imena hrvatske pop i rock scene. Na Starom gradu Dubovcu očekuju nas dvije vrlo atraktivne glazbene večeri. Prvi dan festivala, 10. kolovoza, kao glavni bend večeri nastupit će LET3, a atmosferu će zagrijati predgrupe: dugoreški March or Die, novopečeni Motorhead Tribute bend, Mr. Albino, a neposredno prije LET3-a nastupit će uspješan karlovački trio, Tight Grips. 

Glavni bend druge večeri, 11. kolovoza je JINX, koji prvi put u svojoj bogatoj karijeri dolaze u Karlovac.

Uz njih, nastupit će 4Head, riječki Silk Milk i Ogenj iz Koprivnice. Na drugoj večeri Pickup Music festivala bit će i „after party“ nakon nastupa Jinxa, a sve prisutne do kasnih jutarnjih sati zabavljat će One Big Mob, RHCP Tribute band, iz Čakovca, koji će u Karlovcu također zasvirati prvi put.

Ulaznice su već u pretprodaji u Katravelu, po dnevnoj cijeni od 50 kuna, a festivalska ulaznica iznosi 80 kuna. Broj ulaznica je ograničen.

''Pick Up Music Festival polako postaje prepoznatljiv ljetni sadržaj u gradu Karlovcu i veseli nas što smo s našim Karlovačkim ove godine generalni sponzor, rekla je na pressici predstavnica glavnog sponzora, rukovoditeljica korporativnih poslova kompanije HEINEKEN Hrvatska Ljudmila Bratko Gašpić.

I ove godine, festival će jednu večer posvetiti povezivanju fotografske i filmske umjetnosti pa će sudionici i posjetitelji 13. kolovoza, besplatno moći pogledati projekciju nagrađivanog filma „Sing Street“, irskog redatelja Johna Carneya.

FDMfun uključuje otvorenje festivala u Aquatici – Slatkovodnom akvariju Karlovac te svečano zatvaranje festivala koje će se održati u atriju Veleučilišta uz dodjelu nagrada najboljim mladim fotografima i prikazivanje najboljih radova Foto dana mladih 2017.

Od 08. do 15. kolovoza posjetitelji će moći uživati u besplatnim izložbama koje će biti postavljene na Šetalištu dr. Franje Tuđmana i Starom gradu Dubovcu, u Gradskom muzeju Karlovac i Galeriji ZILIK.

Za sve mlade od 16 do 29 koje zanima svijet modelinga i koji se žele iskušati ispred kamere, otvorene su 25. srpnja prijave za modele na Foto danima mladih. Prijave su otvorene do 5. kolovoza.  Naime, organizatori Foto dana mladih u potrazi su za modelima koji će mladim fotografima pomoći da njihove fotografije budu još zanimljivije i još bolje. Modeli će na ovogodišnjim Foto danima mladih imati priliku biti fotografirani u tri kategorije, a to su “Turistička” , “Umjetnička” i “Reklamna fotografija”.

Osim fotografiranja, svi sudionici festivala uz akreditacije dobivaju mogućnost sudjelovati i u ostalim programima Foto dana mladih kao što su PickUp Music Festival, Filmski attachment i drugi.

Prijave s osobnim podacima (ime, prezime, OIB, adresa, datum rođenja, kontakt) i tri fotografije šalju se na mail: [email protected] U slučaju da se prijavljuje model koji nije iz Karlovca, sam snosi troškove svog boravka u Karlovcu za vrijeme trajanja festivala. Svi programi se održavaju uz potporu Ministarstva kulture i Ministarstva turizma, Hrvatskog audiovizualnog centra, Karlovačke županije, Grada Karlovca, Turističke zajednice grada Karlovca i drugih te uz potporu Canon Hrvatska te kompanije HEINEKEN Hrvatska.