Home

Novi sjaj Gradskog kazališta Zorin dom

Danas počeli radovi na unutarnjem uređenju kazališta

24.7.2017.

Tijekom ljeta, kad Gradsko kazalište Zorin dom ima kratku programsku pauzu, zapravo korištenje godišnjih odmora glumaca i većeg dijela tehničkog osoblja, no u Zorin domu je ipak živo.

Uz zvukove raznih ručnih alata, pozornicu i gledalište "okupirali" su građevinari. Kako nam je danas rekao ravnatelj Kazališta Srećko Šestan, za službenog početka radova, a kojem je ujedno danas počeo godišnji odmor i kojega će kao i mnogo puta do sada iskoristi radno, ovaj put uz građevinare, počelo je veliko uređenje gledališta i pozornice. Točnije svih 329 stolaca bit će zamijenjeno novima, zidovi i strop dobit će novu boju, a i daske koje život znače dobit će novi sjaj.

Vrijednost kompletne investicije, što uključuje nabavku stolaca, uređenje pozornice i ličenje balkona, brušenje i lakiranje parketa je 650 tisuća kuna, radove izvodi dugoreška tvrtka Građevinski obrt "Izgradnja Popovački" i kooperanti, a na natječaj na koji su se javila četiri ponuđača, posao nabave stolaca dobila je zagrebačka tvrtka "Školski servis". Cijelu investiciju financirat će Ministarstvo kulture i Grad Karlovac.

Iako su dosadašnji stolci u odličnom stanju, oni ipak nisu zadovoljili u onom tehničkom smislu, zapravo, istekli su im protupožarni atesti, pa je to i bio razlog njihove zamjene.

No, kako je istaknuo Šestan, bila bi ih šteta baciti, pa je zato na njegovu inicijativu pokrenuta akcija doniranja svim zainteresiranim, kao što su mjesni odbori ili udruge, što će u tehničkom smislu provesti gradska administracija. Današnjem službenom početku građevinskih radova prisustvovali su gradonačelnik Karlovca Damir Mandić i njegova zamjenica Andreja Navijalić, koja je posebno naglasila da će Grad i ubuduće uvijek ulagati u kulturu i njezin razvoj, posebno Kazalište, kako u programskom tako i tehničkom smislu. Gradonačelnik Mandić sa zanimanjem je razgledao što se sve i kako namjerava urediti u glavnoj dvorani, nakon čega je zaključio kako je ovo još jedan hvale vrijedan projekt u karlovačkom hramu kulture, kojim će se prije svega poboljšati radni uvjeti, a građanima osigurati potpun užitak boravka, osim onog estetskog i onaj  osjećaj pripadnosti i ponosa na našu kazališnu kuću.