Home

Otvorena tradicionalna manifestacija "Karlovački likovni susreti 2017."

Izložbu je otvorio karlovački gradonačelnik Damir Mandić

5.7.2017.

Tradicionalna manifestacija "Karlovački likovni susreti 2017." otvorena je večeras u Galeriji "Vjekoslav Karas". Gradski muzej Karlovac redovno organizira ovaj kulturni događaj u povodu Dana grada Karlovca. Na javni poziv Gradskog muzeja Karlovac prijavilo se 45 autora sa 68 radova, a za izlaganje izabrana su 63 rada. Otvorenju izložbe prisustvovali su gradonačelnik Damir Mandić i njegova zamjenica Andreja Navijalić.

-Karlovački likovni susreti održavaju se svake dvije godine i pokazuje stanje karlovačke likovne scene, te pokazuju tendencije njenog budućeg razvoja. Karlovački likovni susreti su susret akademskih slikara i amatera, istaknula je ravnateljica Gradskog muzeja Karlovac Hrvojka Božić.

Otvorenje izložbe izazvalo je veliku pažnju karlovačke likovne publike, pa je Galerija "Vjekoslav Karas" bila dobro ispunjena. Izložbu je otvorio gradonačelnik Damir Mandić.

-U gradu susreta Karlovcu imamo Karlovačke likovne susrete, što mi je posebno drago. Ono što je vrijednost ovog susreta je što se na jednom mjestu susreću profesionalci i amateri u jednom zajedničkom duhu, a to je umjetnost. Umjetnost je područje ljudskog življenja koje definitivno sve ljude spaja. Estetika sama po sebi oplemenjuje. Ova izložba je na tragu da pokaže što Karlovac zaista je, a Karlovac je u svojoj biti grad koji spaja, grad koji ide u susret i traži susrete. Vrijeme obilježavanja Dana grada je vrijeme za ovakvu izložbu, rekao je Mandić.

"Karlovački likovni susreti 2017." ostaju otvoreni u Galeriji "Vjekoslav Karas" do 31. kolovoza.