Home

Duge šetnje kroz četiri grada

Otvorena izložba fotografija Mirjane Došen

13.3.2018.

„Duge šetnje“ naziv je izložbe fotografija Mirjane Došen koja je sinoć otvorena u Knjižnici za mlade. Umirovljena profesorica engleskog jezika, koja je u 43 godine rada u Gimnaziji predavala brojnim generacijama Karlovčana, kazala je da je njezino druženje s fotoaparatom i fotografijom započelo davno, kada su joj roditelji kao djevojčici poklonili fotoaparat.

Više se posvetila fotografiranju u mirovini, kako je rekla radi mira, ali i radi toga jer voli uživati u ljepoti koja je okružuje.

Budući da je dugogodišnja članica Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“, ravnateljica Knjižnice Jasmina Milovčić je naglasila da je čast što je Mirjana Došen izabrala upravo njihov prostor za svoju prvu izložbu fotografija. Više o autorici rekla je Kristina Čunović, koja je njezina bivša učenica, ona je rekla da ne čudi da je profesorica Došen odlučila za fotografiju, s obzirom na broje generacije učenika koje je poučavala.

Na 42 izložene fotografije motivi su iz četiri grada, naravno Karlovca, Velog Lošinja, Zagreba i Solina, a u odabiru fotografija pomogao je Denis Stošić. Kroz fotografije prikazani su i također i motivi prirode. Na otvorenju izložbe nastupili su i učenici Tene Bunčić iz Glazbene škole Karlovac, te učenica Gimnazije koja je interpretirala nekoliko pjesama.  Izložba ostaje otvorena do 28. ožujka.