Home

Glazba je nešto što uistinu dira ljudske strune - Tedi Spalato predstavio novu pjesmu "Najlipša na svitu"

Uvijek negdje plovim u mislima, uvijek sam na pola metra od zemlje, kaže Tedi

Foto: YouTube

12.2.2018.

Ukusi su publike različiti što se glazbe tiče, no Tedi Spalato i njegove skladbe zasigurno pašu svakome uhu. To je veliki uspjeh, ali i velika odgovornost koja krasi Tedija. Predanost i ljubav prema glazbi dio su njegove svakodnevice što je i rezultiralo velikim očekivanjima publike koja on svaki puta ispuni.

-Naravno da mi je drago kada čujem pohvale. Kad su me pitali što mislim o sebi, rekao sam da ima puno boljih pjevača, autora i glazbenika od mene.  Iako kažu da stojim čvrsto s dvije noge na zemlji, nije baš tako. Uvijek sam bio na pola metra od zemlje, negdje u zraku,  negdje u mislima u kojima otplovim u svoj svijet. Svaki čovjek mi je važan, svaki njegov treptaj i uvijek ću ostati takav jer jedni bez drugih ne možemo. Čovjek nije stvoren da bude sam jer kao jedinka on sam ne može uspjeti. Pokušavam razumjeti, prihvatiti i ljubiti svakog čovjeka. Svatko to na neki način zaslužuje, kaže Tedi. 

Nedavno je Tedi objavio novu pjesmu “Najlipša na svitu” te njome najavio istoimeni album na kojem se nalaze neke nove skladbe, songovi iz mjuzika "Naša bila štorija" te Tedijev rad proteklih godina.

-Nije nužno da svaku pjesmu moram napraviti ja, nego kod suradnika da prepoznam pjesmu za sebe. Kada sam je u studiju čuo na gitari, znao sam da je to to. Ljubavna je tema i uistinu sam to pokušao iz dna duše proživjeti.  Autor teksta je Robert Pauletić, a glazbe Tomislav Mrduljaš. Cijeli album odiše dalmatinskim izričajem, no ipak ima i jedan blagi odmak, naglašava. 

Više o pjesmi, albumu, velikom koncertu u Lisinskom, poznanstvu s Gibonnijem i Oliverom, budućim planovima i životnim temama možete poslušati u emisiji koja je u prilogu.