Home

Klapa Šufit predstavila novu pjesmu 'Dalmacijo, od pisme si cila' posvećenu 107. rođendanu Hajduka

Uskoro stiže i novi studijski album

13.2.2018.

Klapa Šufit je snimila novu pjesmu 'Dalmacijo, od pisme si cila' čiju glazbu potpisuje Alen Nižetić, Pjero Mirić tekst, a aranžman Ante Gašpardi. Ovom pjesmom klapa najavljuje i novi studijski album na kojem će se nalaziti pjesme koje je publika već imala priliku upoznati, kao i one koje još nisu objavljene.

Nova pjesma 'Dalmacijo, od pisme si cila' je objavljena ususret 107. rođendanu Hajduka, najdražeg nogometnog kluba ove klape. Radi se o nešto drugačijoj pjesmi klape Šufit koja i ovog puta pjeva o ljubavi, ali o ljubavi prema Dalmaciji i 'biloj boji'.

-Je li moguće zamisliti Dalmaciju bez pisme, klape, mora, bile boje? Naravno da nije. Pogotovo nama, a i autorima naše nove pjesme Alenu Nižetiću i Pjeru Miriću. Pošto smo klapa koja pjeva većinom ljubavne pjesme,  i ovaj put smo ostali vjerni toj tradiciji, ali smo svoju ljubav dali našoj Dalmaciji. Mogli bi stvarno puno pisati o samoj pjesmi, ali bolje je da je slušatelji sami dožive, svatko na svoj način. Inače ova pjesma je i najavni singl našeg novog albuma koji će uskoro ugledati svitlo Dalmacije, ostatka Hrvatske, a i Slovenije gdje dosta nastupamo. I za kraj još jedna stvar, a to je da pjesmu posvećujemo i najboljem klubu na cilome svitu koji  slavi svoj 107. rođendan. Ili kako kaže stih ...Dalmacijo sveta bojo bila..., rekao je Zdeslav Mišurac iz klape Šufit.

Više o pjesmi i albumu te voljenom klubu klape Šufit poslušajte u emisiji koja je u prilogu.