Home

Korisnici Družionice slušali predavanje o karikaturi

U Družionici na Gazi je gostovao Neven Cetinjanin

10.8.2017.

U Družionici na Gazi danas je održana još jedna od zanimljivih radionica na kojoj se okupilo dvadesetak korisnika dnevnog boravka za starije osobe. Tema je bila karikatura, a korisnike je s osnovama upoznao Neven Cetinjanin.

- Družit ćemo se uz karikature. Ponio sam svoje stare karikature koje smo brat i ja radili za svjetsko prvenstvo u rukometu i svjetsko prvenstvo u nogometu. Ono što je najbitnije je predstaviti korisnicima nekakve osnove, nekakve fore, jer kad karikaturalno nešto prikažete bolje se doživi. Recimo prometni znakovi i logotipi su na neki način karikature, pojednostavljeni simboli koji govore kamo trebaš ići i to je to, kazao je Cetinjanin prije početka radionice.

Voditeljica dnevnog boravka Družionice Kristina Perak, kaže da Družionica radi tijekom cijelog ljeta, a do sada je održano niz zanimljivih predavanja i radionica.

- Cilj je Družionice okupljanje osoba treće životne dobi i svakodnevno druženje, koje se odvija kroz novinarstvo računarstvo. Novina je da imamo vježbe svako jutro koje su besplatne uz fizioterapeuta, od 9 do 10 sati. Imamo veliki odaziv svaki dan, a pozivamo i sve druge da nam se pridruže, kazala je Perak.  

Podsjećamo da je Družionica na Gazi projekt Centra za civilne inicijative, u suradnji s EmMa centrom i uz pomoć Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.