Home

Maskenbal u Gimnaziji - defilirali likovi iz kamenog doba uz bok sitha

Gimnazijalci pokazali da se vole maškarati

13.2.2018.

Mnoštvo maštovitih maski preplavilo je i ovog Fašnika gimnazijske hodnike. Tradiciju maskenbala u Gimnaziji njeguju već niz godina, a s veseljem je prihvaća i svaka nova generacija učenika, ali i dio profesora.

Kao i niz ostalih manifestacija maskenbal organizira Vijeće učenika. Predsjednik Vijeća Egon Neskusil naglašava da su tijekom ove školske godine organizirali i božićni program, ali i neke nove manifestacije, dok je maskenbal jedna od dugovječnijih, koja uvijek nailazi na dobar odaziv. U organizaciji učenici imaju punu podršku ravnateljice i pedagoginje, ali i ostalih profesora. Primjerice danas imaju skraćene satove i dva duža odmora. Na jednom je organizirano natjecanje u karaokama, a na drugom je defile maškara koje su se prijavile za izbor najbolje.

Oni koji su se danas odlučili maskirati, imaju i beneficije, bar kod nekih  profesora, kaže Egon, jer su pošteđeni ispitivanja, osim ako i profesor nije zamaskiran.

A danas su se za nagradu najboljih natjecali likovi iz kamenog doba, Ratova zvijezda, bilo je likova iz popularnih animiranih filmova, poznatih slikara i slikarica, sportaša…  Oni najbolji sudjelovat će u izboru najbolje maske u županiji, dakle svih srednjih škola, a pobjednika će birati putem Interneta. Pobjednike ovog natjecanja očekuje opuštanje u Trend Wellness-u.