Home

Natjecanje mladih Gradskog društva Crvenog križa Karlovac

Sudjeluje ukupno devet ekipa, sedam iz osnovnih i dvije iz srednjih škola

10.3.2018.

Gradsko društvo Crvenog križa Karlovac organizira danas u Osnovnoj školi Banija 15. gradsko natjecanje mladih Crvenog križa. Na svečanosti otvorenja natjecanja govorili su ravnateljica Osnovne škole Banija Antonija Mastelić Milanović, predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Karlovac Zlatan Hirc i ravnateljica karlovačkog Crvenog križa Branka Hastor. Ravnateljica Hastor istaknula je da na natjecanju sudjeluje ukupno devet ekipa.

-Sedam je ekipa podmlatka iz pet osnovnih škola, iz Banije, Grabrika, Dubovca, Rečice i Dragojle Jarnević. Već tradicionalno u konkurenciji srednjih škola na natjecanju su učenici Gimnazije Karlovac i Medicinske škole Karlovac. Ekipe se natječu u teoretskom dijelu iz poznavanja Međunarodnog prava vezano uz Međunarodni crveni križ i iz poznavanja Hrvatskog Crvenog križa i Gradskog društva Crvenog križa Karlovac. U praktičnom dijelu ekipe se natječu u pružanju osnovne prve pomoći, kazala je Hastor.  

Najbolje ekipe s današnjeg natjecanja predstavljat će Gradsko društvo Crvenog križa Karlovac na međužupanijskom natjecanju.

-Pobjedničke ekipe u obje konkurencije, predstavljat će Gradsko društvo Crvenog križa na međužupanijskom natjecanju. Naša Karlovačka županija natječe se s Istarskom županijom. Ove godine natjecanje će biti održano u našoj županiji, a domaćin će biti Gradsko društvo Crvenog križa Ogulin, rekla je Branka Hastor.