Home

Obale rijeka i ove godine u znaku filma

Bogat program Riječnog kina od 14. srpnja do 13. kolovoza

11.7.2018.

Obale rijeka i interijeri dvoraca i ove će godine biti u znaku filma. Od 14. srpnja do 13. kolovoza Kinoklub Karlovac organizira Riječno kino pod generalnim pokroviteljstvom Karlovačkog s vrlo bogatim programom.

Osim u Karlovcu, program za odrasle će se održati i u Dugoj Resi, Ogulinu, Kamanju, Bariloviću, Lasinji, Ozlju i po prvi puta kod spomenika na Petrovoj gori, a i najmlađi će imati svoj program u Dugoj Resi, Slunju i Karlovcu. Prije samih projekcija filmova organiziran je i zabavni pretprogram, a uz kviz i dva filmska hita Karlovčani će moći uživati već ovoga vikenda.

-Radi se o kvizu KINKI koji se igra u različitim kategorijama. Moram napomenuti da je kviz namijenjen punoljetnim osobama, a mogu se prijaviti grupe do četiri člana. U ponoć prvoga dana Karlovčani će gledati horor film "Obdukcija Jane Doe", a u nedjelju slijedi film "Comic Sans" koji je jedan od novijih bisera hrvatske kinematografije, ističe Ksenija Sanković iz Kinokluba Karlovac.

Sanković je najavila i značajan dokumentarac "Scream for Me Sarajevo“ koji je na rasporedu 21. srpnja u 21 sat i 30 minuta.

-Film prati godinu 1994. kada je pjevač grupe Iron Maiden, Bruce Dickinson održao koncert u Sarajevu koji je u to vrijeme bio pod opsadom. Aktivno radimo i na tome da ekipa s filma dođe u Karlovac, što mislim da će se i ostvariti, kaže Sanković.  

U slučaju lošeg vremena, program se pomiče na prvi slobodan dan kada će vremenski uvjeti biti povoljni. Detaljni program Riječnog kina nalazi se u galeriji, a svi su programi besplatni.