Home

Pobjednici Osnovna škola Dubovac i Medicinska škola Karlovac

Završeno natjecanje mladih Gradskog društva Crvenog križa Karlovac

10.3.2018.

Gradsko društvo Crvenog križa Karlovac organiziralo je danas u Osnovnoj školi Banija 15. gradsko natjecanje mladih Crvenog križa. Na svečanosti otvorenja natjecanja govorili su ravnateljica Osnovne škole Banija Antonija Mastelić Milanović, predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Karlovac Zlatan Hirc i ravnateljica karlovačkog Crvenog križa Branka Hastor. Ravnateljica Hastor istaknula je da je na natjecanju sudjelovalo ukupno devet ekipa.

-Nastupilo je sedam je ekipa podmlatka iz pet osnovnih škola. Po dvije ekipe iz Banije i Grabrika i po jedna iz Dubovca, Draganića i Dragojle Jarnević. Već tradicionalno u konkurenciji srednjih škola na natjecanju su bili učenici Gimnazije Karlovac i Medicinske škole Karlovac. Ekipe su se natjecale u teoretskom dijelu iz poznavanja međunarodnog prava vezano uz Međunarodni crveni križ i iz poznavanja Hrvatskog Crvenog križa i Gradskog društva Crvenog križa Karlovac. U praktičnom dijelu ekipe su se natjecale u pružanju osnovne prve pomoći, kazala je Hastor. 

Najbolje ekipe s gradskog natjecanja predstavljat će Gradsko društvo Crvenog križa Karlovac na međužupanijskom natjecanju.

-Pobjedničke ekipe u obje konkurencije, predstavljat će Gradsko društvo Crvenog križa na međužupanijskom natjecanju. Naša Karlovačka županija natječe se s Istarskom županijom. Ove godine natjecanje će biti održano u našoj županiji, a domaćin će biti Gradsko društvo Crvenog križa Ogulin, rekla je Branka Hastor.

Kod osnovnih škola prva je bila ekipa Kupa Osnovne škole Dubovac, a kod srednjih škola Medicinska škola Karlovac.