Home

Položaj antifašista zabrinjavajući

Održana redovna godišnja skupština Udruge antifašista grada Karlovca

13.10.2017.

Udruga antifašista grada Karlovca danas je održala redovnu godišnju skupštinu. Bila je to prilika da se progovori o radu ove udruge u prošloj, ali i o tome koji su im planovi. Govoreći o položaju antifašista u Karlovcu predsjednik Udruge Mirko Miladinović je rekao da je položaj antifašista u Karlovcu zabrinjavajući.

Udruga antifašista grada Karlovca muku muči i s financiranjem, žali se Miladinović i kaže da su ove godine dobili samo tri tisuće kuna od Grada Karlovca, a prijašnjih godina to je bilo godišnje oko tisuću kuna. Miladinović je istaknuo da im financijski najviše pomaže Srpsko narodno vijeće kako bi mogli obilježiti sve važne povijesne obljetnice.

Na skupu je istaknuto da antifašisti žele graditi društvo na civilizacijskim vrijednostima pobjede nad fašizmom i slobode, a ne na vrijednostima mržnje, netolerancije, diskriminacije i neslobode. Također su upozorili i na preimenovanje Trga Josipa Broza . Isto tako najavili su da će 16. I 17. Sljedećeg mjeseca obilježiti 76.tu obljetnicu ulaska partizana u naš grad i 100. Tu godišnjicu rođenja narodnog heroja Vece Holjevca. I dalje stoje kod zahtjeva da se u predvorju stare bolnice na Dubovcu postavi spomen ploča Holjevcu , no ta inicijativa se kontinuirano napada i opstruira. Upozorili su i na spomenik palim borcima i žrtvama fašističkog terora u Perivoju koji i dalje stoji devastiran. Antifašisti su sa svog skupa posebno upozorili na, kako kažu, zastrašujući i sve žešći revizionizam povijesti   i brisanje antifašizma koji je Ustavom definiran kao temelj hrvatske suverenosti.

U narednom razdoblju Udruga će se baviti okupljanjem mlađeg članstva,a borba za istinu, poštenje, suživot , toleranciju i uvažavanje bit će im nit vodilja u budućnosti. Povijest,  koliko htjeli  i kakva ona bila ne možemo izbrisati niti promijeniti, ali možemo graditi ljepšu i bolju sadašnjost i budućnost za one koji dolaze, poručili su antifašisti sa svog današnjeg skupa.